Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Специјални састојак даје му посебан укус: Направите БЕЛИ АЈВАР који је залудео домаћице

Овај ајвар залудео је домаћице широм Србије

1665039999_namaz.jpg
Фото: Пеxелс
Oglas

Заправо ово је намаз од печене зелене паприке и патлиџана. Име је добио по грчком називу за патлиџан – мелитзано. Намаз се прави од популарних паприка "шиља" и плавог патлиџана. Састојак који ипак намазу даје посебну драж јесте сенф.

Прочитахте још: Савршен трик за домаћице: Ево како да вам се не прави пена када кувате слатко

Састојци:

4 кг зелене меснате паприке
5 кг патлиџана
1 л уља
1,5 дл сирћета
150 г сенфа
200 г шећера
100 г соли

Припрема:

Патлиџан и папрку добро оперите, осушите, па испеците на роштиљу или у рерни. Испечене паприке и патлиџане оставите у поклопљеној посуди да се охладе, па их очистите. Паприке ољуштите и очистите, па ставите у цедиљку да се добро исцеде. Патлиџан ољуштите. Исцеђене паприке и патлиџан самељите на машини за месо. У велику шерпу сипајте уље, загрејте, па додајте самлевену масу. Пржите на умереној ватри уз стално мешање. При крају пржења, после отприлике сат времена, додајте шећер, сирће, сенф и соли по укусу.

Прочитајте још: Враћа снагу и окрепљује: Направите пилећу супу на турски начин

Када приметите да на дну шерпе остаје траг од варјаче, малиџано је готов. Врућу масу сипајте у вруће стерилисане тегле, затворите металним поклопцима. Оставите покривено ћебетом да се охлади, па одложите на тамно и хладно место.

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas