· · Number of comments: 0

Savršen trik za domaćice: Evo kako da vam se ne pravi pena kada kuvate slatko

Naš najstariji običaj

1664958216_slatko.jpg
Foto: Pexels

Jesen je idealno vreme za pripremu zimnice, ali tokom godine, domaćice pripremaju slatko i džem od sezonskog voća.

Pročitajte još: Idealan jesenji ručak: Spremamo pileći paprikaš prema tradicionalnom receptu (VIDEO)

Tokom pripreme ovog slatkog obroka, često stoje pored šporeta jer skidaju penu, koja se pravi tokom kuvanja. 

U trenutku kada slatko provri treba staviti malo maslaca, masti ili ulja (1 kašičica u odnosu 1 kg voća na 1 kg šećera), i kuvati na srednje jakoj vatri oko pola sata. Takođe, preporučuje se da se slatko kuva u fazama - iz nekoliko puta - potrebno je da kad se skuva i ohladi, ponovo stavi na šporet.+

Na kraju obavezno umešajte limuntus. Nakon sipanja slatkog u vruće tegle i dobrog zatvaranja obavezno ih okrenite naopako. Na taj način slatko se neće ušećeriti i duže će ostati sveže. Ukoliko se čuva na hladnom mestu smanjuje se mogućnost da se slatko sa koga nije skinuta pena pokvari.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Post a Comment
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.