Сезона паприка је почела, а ми вам доносимо оригинални старински рецепт за салату - белолучене паприке.
Салата од црвених паприка са белим луком једна је од главних на јесењој и зимској трпези, а готово да нема човека у Србији који може да одоли традиционалним белолученим паприкама.
Ова салата идеално се слаже уз роштиљ, али и печење.
Састојци:
10 великих црвених печених паприка
око 250 мл. воде
главица белог лука
пола везе першуна
пуна кашичица соли
6 кашика сирћета
12 кашика уља
Припрема:
Паприке опрати па испећи на роштиљу или у рерни, а ради лакшег љуштења вреле их одмах убаците у кесу или дубљу посуду са поклопцем. Извадити паприке, одложити у најлонску кесу или дубљи суд и поклопити.
Када се охладе, паприке ољуштити, добро исцедити па ставити у чинију за сервирање.
Ситно исецкани бели лук и першун ставити на паприке, а у другу посуду сипати сирће, уље, воду и со и добро промућкати. Прелив ставити преко паприка и све промешати.
Чинију са паприкама прекрити и оставити у фрижидеру око 2-3 сата да се добро охлади, али и да паприке упију бели лук.
(Информер)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ