Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

У чему је тајна савршеног бешамел соса: Ево где већина греши

Бешамел сос је део бројних јела

1739976110_shutterstock_255028522.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Многа укусна јела као што су лазање, пасте, поврће и разне врсте меса, незамислила су без правог бешамел соса.  Многи мисле да је припема  "проста као пасуља", посебно кад имате рецепт који се преноси са колена на колено, многе домаћице имају проблем да овај сос након припреме добије горак укус.

То се најчешће дешава јер превише дуго кувају млеко, па онда у њега сипају растопљен путер помешан са брашном.

Да би бешамел био попут најфиније креме, важно је да у шерпсу са брашном постепено сипате загрејано млеко које није прокључало.

Температура на којој се кува треба да буде умерена, јер у супротном, брашно ће добити горак укус, а да бисте добили јел сос брашно треба да се меша константно.

Састојци:

  • 600 мл млека
  • 2 кашике брашна
  • 70 г путера
  • со
  • бибер 

Припрема:

У шерпу или дубљи тигањ ставите путер који је омекшао, па га растопите на умереној ватри, а затим додајте брашно и лагано мешајте, да се све лепо сједини. Млеко загревајте, али водите рачунада не прокључа. Скините посуду са шпорета пре него што млеко прокључа. У танком млазу, лагано, уливајте млеко у посуду са путером и брашном, све време мешајући жицом за мућење. Температура рингле би требало да буде средњој јачини. Немојте сипате сву количину млека одједном. Тајна кремастог бешамела је у постепеном доливању млека у маслац и брашно. Пред крај кувања у сос сипајте со и по жељи додајте свеже млевени бибер уколико волите да мало буде љући и мускатни орашчић за посебну арому.

(Телеграф)

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas