Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ХАЛУЦИНАЦИЈЕ

10 ЛЕГАЛНИХ намирница које могу изазвати ХАЛУЦИНАЦИЈЕ

Умереност у свему!

1602857828_Depositphotos_23738411_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

У случају претераног конзумирања неке од ових 10 намирница може доћи до халуцинација и неких компликација, стога уживајте умерено, уосталом, као и у свему осталом.

  • Једна америчка студија је показала да испијање седам шољица црне кафе дневно може изазвати халуцинације. Након те количине испитаницима су се причињавали звукови, а неки су осетили и присуство духова.
  • Чоколада садржи анандамиде, што је спој који у великим количинама у телу производи ефект врло сличан пушењу марихуане. Особа која има отприлике 60 килограма требала би ођедном да поједе око 11 килограма чоколаде да осети учинке тог споја.

Прочитајте још: НАЈЧЕШЋЕ ГРЕШКЕ У СПРЕМАЊУ КАФЕ: Ево где је свако од нас бар једном погрешио у припремању омиљеног напитка

  • Конзумација незрелог дуда такође може изазвати халуцинације, али и пробавне сметње.
  • Сир Стилтон може пореметити ноћни одмор. Једна британска студија открила је да конзумација 20 грама тога сира пре спавања изазива бизарне снове.
  • Фефероне изазивају жарење у устима и грлу, а супстанца капсаицин из те биљке подстиче тело на појачану производњу ендорфина, због којих се можете осетити изузетно расположено и помало “дрогирано”.
  • Неке врсте гљива садрже халуциногена средства попут псилоцина и псилоцибина, која појачавају емоције и перцепцију ствари у простору.

Фото: Депозит

Прочитајте још: ТРАДИЦИОНАЛНО СРПСКО ПИЋЕ НА КРСНИМ СЛАВАМА: Кувана ракија, шумадијски чај или само "врућа"

  • Мак је намирница с јаким наркотичким својствима, јер садржи високе проценте морфијум алкалоида. Присетите се тога када пожелите посегнути за другом, трећом, четвртом кришком маковњаче.
  • Глава рибе салпе из породице шкољки може изазвати вишедневне халуцинације. Штавише, у старом Риму наводно се та риба јела управо због својих наркотичких својстава. Можда је због тога и нема пречесто у рибарници?
  • Ерготизам је тровање брашном од ражи које је заражено ерготамином. Тровање се манифестује халуцинацијама, грчевима, али и одумирањем осећаја у прстима.
  • Мушкатни орашчић садржи супстанцу миристицин с јаким наркотичким деловањем, због чега би конзумација већих количина тога зачина могла довести до мучнине, главобоље и јаких халуцинација.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas