Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
БИТНО ПРАВИЛО

10 ствари које НИКАДА не треба стављати у МАШИНУ ЗА СУШЕЊЕ, јер ће бити плакања

Машине за прање веша смо апсолвирали, али каква је ситуација са машинама за сушење?

1638176848_shutterstock_475080238.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Да би вам машина за сушење веша правилно радила и добро сушила, као и да би што дуже трајала, потребно је испоштовати нека правила. Она се пре свега тичу ствари које стављате у вашу машину за сушење. Листа је подугачка и сигурно сте макар некада направили грешку.

Ствари које не иду у машину за сушење веша

Кожа или вештачка кожа

Кожа од врелине може да се исуши и испуца због чега ће се изобличити. Сушење на ваздуху је једино решење за ове одевне предмете.

Прочитајте још: ПРИРОДНО И ЈЕФТИНО: Осам ствари које можете очистити уз помоћ соли

Свила

За овај луксузни материјал потребна је најнежније нега. Врелина машине за сушење веша може направити наборе на одећи које је готово немогуће исправити. Сушење на равној површини је најбоље решење за овај материјал. У ову категорију спадају и свилене чарапе.

Ствари које имају гуму на себи, држите подаље од машине за сушење веша

Антилоп

Спада у једну од осетљивих тканина и мора се држати што даље и од машине за прање веша. Увек се придржавајте упутстава са етикете приликом чишћења одеће од антилопа.

(Нека) вунена одећа

За вуну не можете увек бити сигурни како ће се понашати – нека одећа се може машински и прати и сушити, али зато неки други одевни предмети морају ручно да се перу и да се суше искључиво на ваздуху. Увек пажљиво прочитајте информације на етикетама вунене одеће јер центрифуга у машини за сушење веша може неповратно да их скупи.

Крзно и вештачко крзно

Врелина машине за сушење веша сигурно ће оштетити ову одећу. Најбоље је сушити је на ваздуху.

Одећа са шљокицама и перлицама

Не само што се ови украси могу закачити за другу одећу, већ се и саме перлице и шљокице могу оштетити или уништити топлотом.

Патике

Мада се патике могу сушити у машини на ниској температури, најбоље је да их сушите ван ње. Гумени ђонови патика се могу скупити или деформисати због врелине. Овде спадају и отирачи са гуменом подлогом јер врелина може довести до топљења гуме. Исто важи и закућне папуче.

Грудњаци

Мада грудњаке можете прати у машини, много је боље да их сушите на ваздуху уместо у машини. Врелина машине може деформисати облик грудњака и довести до пуцања спандекса и еластичних влакана.

Купаћи костими

Бикини, купаћи костими, шорц за пливање и купаће гаће је најбоље сушити на ваздуху јер би се у машини за сушење веша деформисала тканина од које су направљени.

 

Торбе и ранчеви

Торбе и ранчеве с времена на време треба добро опрати, али их је најбоље сушити на ваздуху. Врелина у машини за сушење веша може да деформише вашу торбу, па чак и да истопи синтетичка влакна.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

  

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas