· · Коментари: 0
УРАДИ САМ

ПРИРОДНО И ЈЕФТИНО: Осам ствари које можете очистити уз помоћ соли

Неће вам требати скупа средства за чишћење за ове послове.

1635937965_shutterstock_1919493671.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Не само да су неки потрепштине за чишћење изузетно скупе, већ многе садрже бројне хемикалије које не желите у свом дому. Једно природно решење које можете користити за бројне пројекте у домаћинству је со. Радознали сте да сазнате шта све можете очистити сољу? Читајте даље.

Прочитајте још: КАО У ХОТЕЛУ: Жена поделила ГЕНИЈАЛАН ТРИК који чува пешкире да се не укруте (ВИДЕО)

1. Мрље од рђе

Помешајте со са лимуновим соком или сирћетом да бисте се у трену ослободили мрља од рђе. Прво се уверите да је мрља потпуно сува. 

2. Накупљање калцијума

Имате проблема са наслагама на глави туша или кухињској судопери? Поспите со на половину лимуна и утрљајте је на хромиране или бакарне површине. Ова метода има додатну предност када се користи на бакру: бори се против промене боје. 

3. Мрље од зноја

Четири кашике соли помешајте са литром топле воде и потопите у њу одећу. Пажња: овај лек не ради за сву одећу. Крхке тканине попут сатена не могу се ставити у со.

4. Даска за сечење

Комбинација соли и лимуна чини чуда и за даске за сечење. Поспите мало соли на даску за сечење и утрљајте је помоћу лимуна. Ово ће помоћи да се уклоне чак и најтеже мрље.

5. Запушени одводи

Имате проблема са зачепљеним одводима? Не морате да изађете и купите скупо средство за чишћење одвода. Довољно је само мало соли. Ставите со у одводе и темељно исперите топлом водом два минута. Добро као нов!

6. Мрље од кафе и чаја

Чини се да не можете потпуно очистити шоље без обзира колико се трудите? Со ће и овде помоћи. Ставите мало соли на влажну крпу и утрљајте мрље. За кратко време ваше шоље ће бити беспрекорне!

7. Упија мрље

Со делује на све врсте мрља. Посебно је добра у сакупљању и упијању мрља. Просули сте нешто по тепиху? Брзо поспите мало соли на мрљу. Ово ће помоћи да се мрље лакше уклоне.

8. Пилинг

Смисао туширања је да се очистите и сигурно ћете желети да се решите и мртвих ћелија коже. Узмите 100 грама морске соли и помешајте је са 100 мл уља. То може бити бадемово уље, арганово уље или кокосово уље. Затим додајте неколико капи есенцијалних уља како бисте пилингу дали пријатан мирис. Добро промешајте и можете користити свој нови пилинг!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.