Oglas
· · Komentari: 0
BITNO PRAVILO

10 stvari koje NIKADA ne treba stavljati u MAŠINU ZA SUŠENJE, jer će biti plakanja

Mašine za pranje veša smo apsolvirali, ali kakva je situacija sa mašinama za sušenje?

1638176848_shutterstock_475080238.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Da bi vam mašina za sušenje veša pravilno radila i dobro sušila, kao i da bi što duže trajala, potrebno je ispoštovati neka pravila. Ona se pre svega tiču stvari koje stavljate u vašu mašinu za sušenje. Lista je podugačka i sigurno ste makar nekada napravili grešku.

Stvari koje ne idu u mašinu za sušenje veša

Koža ili veštačka koža

Koža od vreline može da se isuši i ispuca zbog čega će se izobličiti. Sušenje na vazduhu je jedino rešenje za ove odevne predmete.

Pročitajte još: PRIRODNO I JEFTINO: Osam stvari koje možete očistiti uz pomoć soli

Svila

Za ovaj luksuzni materijal potrebna je najnežnije nega. Vrelina mašine za sušenje veša može napraviti nabore na odeći koje je gotovo nemoguće ispraviti. Sušenje na ravnoj površini je najbolje rešenje za ovaj materijal. U ovu kategoriju spadaju i svilene čarape.

Stvari koje imaju gumu na sebi, držite podalje od mašine za sušenje veša

Antilop

Spada u jednu od osetljivih tkanina i mora se držati što dalje i od mašine za pranje veša. Uvek se pridržavajte uputstava sa etikete prilikom čišćenja odeće od antilopa.

(Neka) vunena odeća

Za vunu ne možete uvek biti sigurni kako će se ponašati – neka odeća se može mašinski i prati i sušiti, ali zato neki drugi odevni predmeti moraju ručno da se peru i da se suše isključivo na vazduhu. Uvek pažljivo pročitajte informacije na etiketama vunene odeće jer centrifuga u mašini za sušenje veša može nepovratno da ih skupi.

Krzno i veštačko krzno

Vrelina mašine za sušenje veša sigurno će oštetiti ovu odeću. Najbolje je sušiti je na vazduhu.

Odeća sa šljokicama i perlicama

Ne samo što se ovi ukrasi mogu zakačiti za drugu odeću, već se i same perlice i šljokice mogu oštetiti ili uništiti toplotom.

Patike

Mada se patike mogu sušiti u mašini na niskoj temperaturi, najbolje je da ih sušite van nje. Gumeni đonovi patika se mogu skupiti ili deformisati zbog vreline. Ovde spadaju i otirači sa gumenom podlogom jer vrelina može dovesti do topljenja gume. Isto važi i zakućne papuče.

Grudnjaci

Mada grudnjake možete prati u mašini, mnogo je bolje da ih sušite na vazduhu umesto u mašini. Vrelina mašine može deformisati oblik grudnjaka i dovesti do pucanja spandeksa i elastičnih vlakana.

Kupaći kostimi

Bikini, kupaći kostimi, šorc za plivanje i kupaće gaće je najbolje sušiti na vazduhu jer bi se u mašini za sušenje veša deformisala tkanina od koje su napravljeni.

 

Torbe i rančevi

Torbe i rančeve s vremena na vreme treba dobro oprati, ali ih je najbolje sušiti na vazduhu. Vrelina u mašini za sušenje veša može da deformiše vašu torbu, pa čak i da istopi sintetička vlakna.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

  

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas