Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Чаше вам СМРДЕ на рибу или труло месо? Ево због чега се то догађа и како да ЛАКО УКЛОНИТЕ непријатан мирис

Откријте зашто ваше стаклено посуђе лоше мирише и како се решити тог непријатног мириса.

1634117459_desire-g183ff4146_1920.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Да ли ваше чаше за пиће лоше миришу након прања? Можда ваше стаклено посуђе излази из машине за прање судова смрдљиво попут рибе или мокрог пса? Довољно је лоше када сте жедни и намиришите нешто ужасно. Када гости примете тај мирис, то може бити непријатно.

Прочитајте још: Пет ТРИКОВА које Кинескиње користе за чишћење својих домова - НЕЋЕТЕ ВЕРОВАТИ чиме рибају прозоре!

Зашто ваше чаше за пиће лоше миришу?

Од када је ЕПА захтева од произвођача сапуна да уклоне фосфате из детерџента за машину за прање судова, многи од нас су приметили да наше чаше за пиће лоше миришу чак и након прања.

Смрад који се јавља је последица развоја бактерија на чашама

Неки мирис упоређују с рибом; други кажу да је то више попут трулог меса или мокрог пса. Ти фосфати омекшали су воду, што је значило да би други састојци вашег детерџента за посуђе могли боље да раде. Али они су такође изазвали цветање алги у воденим путевима, па су забрањени.

Фото: Пиксабеј

Чини се да људи који користе детерџенте са уграђеним средствима за сушење имају највише проблема са смрдљивим чашама за пиће. За то постоји разлог. Средства за сушење или средства за испирање у машини за прање судова остављају танак слој на чашама. Овај слој такође може заробити бактерије између њега и површине чаша или посуђа. Тамо где се бактерије размножавају, јављају се мириси.

Како уклонити смрад са чаша?

У судопери

Дно умиваоника обложите дебелим пешкиром и по њему распоредите стаклено посуђе. Додајте 2 шоље дестилованог белог сирћета, а затим пустите топлу воду док чаше потпуно не потопе. Сачекајте 20-30 минута да се сирћету да време да се раствори и уклони измаглицу која изазива непријатне мирисе, а затим је истрљајте крпом за суђе и осушите.

У машини за прање судова

Сипајте 2 шоље белог дестилованог сирћета на дно машине. Пустите машину за прање судова да ради минут или два, а затим паузирајте циклус на 20-30 минута како бисте дали сирћету воду да се раствори измаглица. У већини машина за прање судова то укључује отварање врата. Затворите врата и пустите да се циклус настави као и обично.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas