Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Да ли сте знали да СОДА БИКАРБОНА може да се поквари? Погледајте када је потребно да је замените

Сода бикарбона има широку примену, али морате обратити пажњу на њен рок трајања

1670067891_Foto-Shutterstock-soda-bikarbona.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Ако постоји састојак у остави који је свестран и чини чуда код многих проблема у домаћинству, то је сода бикарбона. Осим за кување, користи се за чишћење, лечење, а вероватно вам је најпознатија као средство за чишћење, те средство које одржава свеж мирис фрижидера. Међутим, ако тој соди бикарбони истекне рок трајања, свежина вашег фрижидера сигурно ће бити нарушена. Како знате да вам се сода бикарбона покварила? Да бисте то сазнали, помешајте је с врућом водом и сирћетом, пише Лифесаввy.

Сода бикарбона одлична је у одбрани од непријатних мириса у фрижидеру јер упија све смрдљиве честице хране које лебде у њему. Дакле, када тој соди бикарбони коначно истекне рок трајања, шта може да се догоди? Па, смрдљиви фрижидер.

Прочитајте још: Експерткиња за чишћење открила генијалан трик: Решите се буђи уз помоћ смесе од три састојка (ВИДЕО)

Такође, иако вам употреба соде бикарбоне којој је истекао рок трајања неће нашкодити ако је конзумирате, ваша пецива можда неће испасти тако добра, па ћете свакако желети да знате да ли је рок истекао.

Да бисте проверили да ли вам се сода бикарбона покварила, једноставно помешајте пола шољице вруће воде и четвртину кашичице белог или јабуковог сирћета. Затим у смесу додајте четвртину кашичице соде бикарбоне. Ако одмах пршти или ствара мехуриће, још увек је добро, а ако не, време је да је баците. Постоје хемикалије у вашој соди бикарбони које узрокују ову реакцију. Њиховим тестирањем доказаћете да ли су те хемикалије још увек активне. Стога, ако нису активне, ваш фрижидер можда неће мирисати свеже, а пециво се неће дићи.

Занимљива чињеница: Можете да изведете исти тест са својим прашком за пециво само додавањем воде без сирћета.

Дакле, ако схватите да сода бикарбона не освежава ваш фрижидер, вероватно је време да је замените.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas