· · Коментара: 0
укус

ЏЕЈМИ ОЛИВЕР открио је ТРИК СА ЛУКОМ који ће храни дати БОЉИ УКУС: Једноставно је и можете пробати већ данас

Чувени кувар Џејми Оливер недавно је на Инстаграму открио једноставан, а ефикасан трик који ће већини ваших специјалитета даљи бољи шмек! Верујемо да ћете га испробати колико данас.

1598529235_Dzejmi.JPG
Фото: Принтсцреен/Yоу Тубе/ Тхис Морнинг

Наиме, славни Британац је објаснио како да лук учините блажим и решите се његове жестине, што ће даље јелима дати фину арому, без горчине или непријатних мириса.

Прочитајте још: Волите КИСЕЛЕ КРАСТАВЧИЋЕ: Још један разлог зашто би требало да их ЈЕДЕМО

- Увек исперем исецкан лук пре кувања. Тако ће постати блажи, а влага од прања додаје му посебну слаткоћу током кувања - написао је Џејми, а овај трик применио је док је припремао пасту са туном.

Џејми је открио да је овај трик научио од италијанске колегинице Ноне Росане, и да заиста даје сјајне резултате, а притом је толико прост!

Прочитајте још: Погрешно ЧУВАМО БРАШНО: Колико год да вам је кухиња чиста уколико се не прате ОВИ САВЕТИ, ПОКВАРИЋЕ СЕ

Оштар мирис и горак укус резултат су сумпорних спојева и тиосулфината у луку, који се појављују тек када исечете лук. Дакле, када то учините, лук активира свој одмбрамбени саистем темељен на сумпору, који одбија инсекте и друге животиње како га не би појеле. Управо зато - испирање исецканог лука је сјајна техника која ће специјалитете учинити укуснијим.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.