Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

КАФАНСКИ ГУЛАШ: Врхунски кувари открили који састојак додају у ово јело да би оно имало невероватан укус

Тајна је у једном састојку

1698931022_Foto-Shutterstock-kafanski-gulas.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Искусне домаћице знају да се гулаш по оригиналном мађарском рецепту прави искључиво од јунетине и да би количину црног лука требало изједначити са количином меса од врата или плећке.

Поред тога, да би гулаш имао посебан укус, приликом кувања требало би доливати и црно вино. Крчкање на нешто нижој температури рингле обезбеђује да се сви састојци и ароме лепо повежу, да месо буде мекано и да се топи у устима.

Ипак, ма колико да се труде, многе домаћице не успевају да направе гулаш попут оног кафанског који има специфичан укус.

Поред црног вина које лагано доливају и које, као и количина лука, прати количину меса у размери 1:1 (литар црног вина на килограм јунетине), кувари увек додају 20 грама црне чоколаде. Овај неочекивани састојак за слано јело додају у гулаш кад је он већ готов и кад искључе ринглу, а шерпу са гулашом оставе да се јело „истишти“.

Зашто је гулаш са црном чоколадом тако посебан?

Како су нам открили професионални кувари, црна чоколада је задужена да ублажи киселу ноту која остаје иза подливања гулаша вином.

Уколико правите гулаш од свињског меса, уместо црне чоколаде на килограм свежег меса за гулаш додајте 20 грама млечне чоколаде, такође пред крај кувања.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas