· · Коментари: 0
ПРАЗНИЧНА ТРПЕЗА

Тајна најбоље ПРАСЕТИНА у РЕРНИ: Ево како да подесите ТЕМПЕРАТУРУ! Хрскаво, лепљиво печење са КОРИЦОМ (ВИДЕО)

Рецепт за печење који ћете делити са свима! Сочно, лепо печено месо и хрскава кожица!

1619685867_Capture.JPG
Фото: Принтсцреен Yоутубе/Тодаy'с лунцх Миња Станисављевиц

Сочно, хрскаво, "лепљиво" печење са хрскавом кором, од ког иде вода на уста, спрема се веома једноставно. Цака је само у температури за печење и добро одабраном парчету меса.

Припрема се на следећи начин: узмите леп комад младе прасетине око три килограма, можете узети бут, ребра, плећку, шта волите. Оперите прасеће месо и добро га осушите папирним убрусом.

Оштрим ножем засеците кожу у два смера само до масноће да добијете лепу шару, коцкице, на тај начин печење ће се лакше сећи и корица ће бити хрскава.

Прочитајте још:

Како да спремите ЈАГЊЕТИНУ У РЕРНИ ЗА ВАСКРС: Рецепт за печење са хрскавом кожицом, сочно као испод САЧА!

Припремљену прасетину добро посолите

Добро утрљајте со са свих страна и ставите припремљено месу у тепсују у коју сте насули мало масти или уља, тако да кожа буде окренута ка горе. Четкицом или руком премажите само кожу прасетине сирћетом, киселина из сирћета ће током печења покренути разградњу масноће и добићете дивно хрскаву кожицу, а сирће се неће осетити.

Пред крај печења, ако печење није довољно румено и хрскаво, кратко појачајте рерну само да се ухвати лепа корица.

Наспите у тепсију око прасетине 1-2 шоље хладне воде зависи колико вам је велика тепсија, течност треба да прекрије дно тепсије и  ставите печење у рерну загрејану на 250 степени да се пече.

Чим сте убацили печење у рерну смањите температуру на 160 степени, тако да ће се првих 20 минута прасетина пећи на јакој ватри, а затим ће се постепено температура спустити и печење лагано пеците 5 сати.

Повремено проверавајте прасеће печење и ако је потребе подлите са још мало воде.

Пред крај печења ако печење није довољно румено и хрскаво кратко појачајте рерну само да се ухвати лепа корица. Готово прасеће печење оставите 30-60 минута да се одмори, а затим га исеците на парчад и послужите са салатом и прилогом по жељи.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.