· · Komentari: 0

Mesta na kojima ne treba da čuvate ZIMNICU: Čak i kada su tegle sterilisane moguće je da se hrana POKVARI

Izbegavajte ova mesta

1673262562_8138ebb218b3536b891aecbd41f300816a0f0687.jpg
Foto: Profimedia

Ziminica je spremna već neko vreme, ali bitno je da se održi do proleća. Potrebno je da povedete računa o nekoliko stvari kako se zimnica ne bi pokvarila ili promenila ukus.

Čak i savršeno pripremljena zimnica u dobro sterilisanoj tegli može da se pokvari ako se čuva na pogrešnom mestu. Evo gde sve ne bi trebalo da je čuvate, ako planirate da se ne pokvari do proleća naredne godine.

Pročitajte još: Dijeta za ojačavanje METABOLIZMA: Ovaj čaj idealan, a evo šta bi trebalo da jedemo od mesa

1. Blizu izvora toplote

Ponekad se dešava da u nedostatku prostora, domaćice skladište zimnicu ispod kreveta. Međutim, ukoliko je on u blizini grejnog tela, ovo je najgore mesto. Takođe, gornje police kuhinjskih elemenata se nikako ne preporučuju. Sva toplota iz šporeta i drugih električnih uređaja koji se koriste skuplja se blizu plafona u kuhinji, što znači da će se tegle zagrejati.

2. Na otvorenoj terasi

Kada su jaki mrazevi sadržaj tegle može da se smrzne, a staklo da popuca. S druge strane, kada je sunčano, zagrejaće se i tako potencijalno pokvariti

3. U prostorijama sa neujednačenom temperaturom

Da bi zimnica opstala, važno je obezbediti joj približno stabilnu temperaturu, a takvo mesto je podrum. Ne preporučuje se ni da se drži tamo gde ima promaje, kao na primer na podu u hodniku, u plakarima pored prozora, zatvorenoj terasi gde se otvaraju prozori…

4. Pod jakom svetlošću

Najbolje je pronaći mračno mesto za tegle,jer jako svetlo će pokvariti kiselu zimnicu. Pa tako police sa pozadinskim osvetljenjem ne dolaze u obzir

5. U frižideru

Zimnicu koja se priprema sa šećerom, kao što su džemovi i slatko od voća nikako ne treba držati u frižideru. On je donekle pogodan samo za zimnicu sa ograničenim rokom trajanja, kao što su kiseli krastavci. Tačnije, kada se tegla već otvori.

6. Na vlažnom mestu

Podrum se često smatra idealnim mestom za skladištenje zimnice, jer održava stabilnu nisku temperaturu i stalno je mračno. Ali, ako je podrum vlažan, ovo nije dobra opcija, buđ može da zahvati tegle. Zbog toga se ne preporučuje čuvanje zimnice u komodama ispod sudopere, gde postoje sanitarni čvorovi.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.