Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЈАЈА

Најбоља ЗАМЕНА ЗА ЈАЈА у рецептима! 5 намирница које треба да имате при руци (РЕЦЕПТ)

Алергија на јаја је друга најчешћа алергија на храну код новорођенчади и мале деце. У неким случајевима траје и до тинејџерских година - или чак и до одрасле доби.

1622810010_Depositphotos_66700341_xl-2015.jpg
ФОТО: Депозит
Oglas

Алергија на јаја је само један од разлога због којих људи траже замену за јаја. Можда сте веган, избегавате јаја из здравствених разлога или једноставно не можете да држите довољно јаја у фрижидеру!

Прочитајте још: ПРЕДЈЕЛО У ЧАШИ - нови тренд у сервирању хране: Изгледа фантастично, а лако се прави! (ФОТО)

Замена за јаја

1. Семе лана
Рецепт: Да бисте заменили једно јаје, умутите 1 кашику млевеног лана са 3 кашике воде док потпуно не упије. Требаће му најмање 10 минута док се не згусне.

Користи се код: палачинки, вафли, кифли, колачића, пљескавица...

2. Чија семе

Рецепт: Да бисте заменили једно јаје, умутите 1 кашику чија семенки са 3 кашике воде док потпуно не упије. Требаће му барем 5 минута док се не згусне.

3. Воћни пире

Рецепт: За једно јаје користите 1/4 шоље (приближно 65г) воћног пиреа. 

Користи се код: Пробајте у хлебу од банане, кифлицама, колачима, палачинкама, мафинима. Авокадо је одличан за мафине.

4. Јогурт

Рецепт: 1/4 шоље (65г) обичног јогурта за једно јаје.

Користи се код: Кифлице, колачи и слане плочице.

5. Сирће и сода бикарбона

Рецепт: Да бисте заменили једно јаје, помешајте 1 кашичицу соде бикарбоне са 1 кашиком лимуновог сока или сирћета (бело или јабуково вино најбоље иде).

Користи се код: торти, колачића и хлеба који се брзо спрема.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas