Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТ

Најјефтије и најбоље средство за чишћење куће: Чисти буквално СВЕ!

Сигурно, доступно и јефтино, сирће можете на стотину начина да употребите у дому, аутомобилу, баштама...

1632477588_Depositphotos_310202512_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Ко би рекао да "лоше вино" може да буде тако добро? А може. Сами одлучите колико ћете га разблажити. На пример, за чишћење бродског пода, 225 мл овог сирћета помешајте са нешто мање од четири литре воде, али за чишћење плочица у купатилу или кухињи и оних ружних наслага које се накупљају на фугнама, користите чисто сирће.

Прочитајте још: Имају посебну симболику: Десет прелепих имена за ЈЕСЕЊЕ БЕБЕ

Прање машине за судове:

Сирће можете на два начи на да употребите када је реч о машини за судове. Прво, користите га као јефтино, а веома ефектно средство за испирање чаша, тањира и судова који ће тако добити и сјај.

Враћа сјај тањирима и чашама.

Друго, њиме можете да очистите и саму машину: једном годишње (или чешће ако у домаћинству имате тврду воду) наспите 225 мл сирћета у празну машину, онда је укључите и нека "прође" кроз програм за стаклене предмете. Са њим ћете уклонити каменац и масне наслаге, а тиме и продужити век вашој машини.

Прочитајте још: Предлог за романтичну вечеру: Чоколадни мус је "лек за душу" (РЕЦЕПТ)

Каменац
Ако ве-це шоља, када или лавабо имају наслаге каменца због тврде воде, поквасите или испрскајте критична места сирћетом. Каменац ће омекшати и биће спреман за лако скидање. Уопште, све што не ради како треба због тврде воде (батерије, славине, пегле) попрскајте винским сирћетом и пустите да наслаге омекшају.

Прљав веш:

Сирће има толико много намена када је реч о прљавом вешу. За уклањање флека од сенфа, кечапа, парадајз соса, траве и дезодоранса, попрскајте мало сирћета на уфлекана места пре него што одећу убаците у машину за веш.

Белом вешу враћа белину.

Или, ако бели веш натопите овим сирћетом, повратиће му се белина.

Прочитајте још: Наочаре никада не бришите на овај начин, а сигурно то радите

Као и када је реч о машини за прање судова, сирће ће помоћи да, уколико га додате током испирања, одећа буде свежа, живљих боја и да се отарасите флека од влаге. Биће довољно 225 мл. Напомена: немојте додавати сирће у варикину, јер то може да доведе до стварања штетног гаса, са могућим смртоносним последицама.

Сирће чисти све Фото: Шатер

Чишћење кухиње:

Сваког месеца очистите апарат за кафу са разблаженим сирћетом (не заборавите да у њему, пре кувања кафе, прво прокувате само воду).

Прочитајте још: Како се правилно замрзавају боровнице?

Сирће и со могу да очисте посуђе од нерђајућег челика, а неразблажено сирће дезинфикује даске за сечење, нарочито дрвене.

Чисти шерпе, кетлер, микроталасну...

За чишћење микроталасних рерни налијте само мало сирћета у стаклену посуду и укључите рерну на неколико минута. После тога ћете лако моћи да обришете прљавштину. Најзад, ако је ваша судопера лепљива или из ње излази непријатан мирис, покушајте да у њу ставите соду бикарбону, потом сипајте сирће и добро покријте сливник - реакција између ове две компоненте отпушиће сливник (за тежа зачепљења поновите поступак двапут).

Прочитајте још: Предлог за романтичну вечеру: Чоколадни мус је "лек за душу" (РЕЦЕПТ)

Чишћење куће:

Разблажено сирће одлично је за чишћење прозора, бродских подова, флека са паркета, цигала на камину, пегли, завеса за туширање, тапета, дрвеног намештаја (у комбинацији са маслиновим уљем), свих стаклених површина... Изузетак је мермер и остало камење, јер киселина из винског сирћета може трајно да оштети њихову површину.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas