· · Коментари: 0
САВЕТ

Не бацајте остатке купуса, урадите ПАМЕТНУ ствар са њим

Колико пута вам се догодило да после спремања јела са купусом не знате шта да радите са остатком овог поврћа?

1608979740_Depositphotos_61187823_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Немојте га бацати јер се може искористити, рецимо, за спремање пите с печуркама, а одлично иде и у комбинацији с млевеним месом, када правите слане кнедле од теста.

Прочитајте још: Како брзо одмрзнути месо, поврће и воће?

Вишак купуса увек можете ставити у сендвич, бургер и хот-дог или га спремите као салату. Слатки купус зачините млевеним кимом, ароматичним сирћетом, уљем од бундеве и помешајте с изренданом шаргарепом и другим сезонским поврћем, а онај укисељени је довољно само да зачините маслиновим уљем и кимом.

Списак јела од купуса је дугачак...

Вишак киселог и свежег купуса искористите и за припрему јела као што су босански лонац, мађарски секели гулаш и пољски бигос. Листове овог поврћа кувајте на лаганој температури с разним врстама меса, зачините остацима зеленог поврћа, парадајза, махунарки и исушеним месом.

Прочитајте још: Банане за ДОРУЧАК? Зашто ви ипак требало да размислимо?

Мусаки од млевеног меса и кромпира ред листова купуса даће посебну арому. Од свежег купуса припремите здрав сок, а расол од киселог купуса добар је код мамурлука као и за мршављење и јачање имунитета.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.