Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ТРИК

Немате ГУСТИН? Замените га ОВИМ САСТОЈКОМ који неће променити УКУС торте, али ће згуснути ФИЛ

Овај састојак има свака домаћица.

1643740954_cake-g091a5c368_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Приликом припреме филова за колаче, торте и слатке пите, најважнија ствар јесте густина фила — уколико он буде превише редак, смеса ће да исцури, откида се, изгледа неуредно, посластица може да "спласне"...

Најједноставније решење за згушњавање фила за торте је јасно: убацићете претходно размућен желатин или густин. Међутим, шта ако немате ове састојке?

Прочитајте још: Зашто раздвајамо течне од сувих састојака када спремамо колаче?

Ни ово не мора да буде проблем јер једино што вам је потребно сигурно већ имате у кући. У питању је најобичније бело брашно (било које мекоће или оштрине), које нће променити укус фила, а помоћи ће да се он брзо згусне.

Како згуснути фил брашном?

Глутенско брашно се у највећој мери састоји од скроба — штавише, чак 75 одсто обично белог брашна чини скроб. Његови молекули упијају воду и под одговарајућом температуром набубре и пуцају, због чега се ослобађа супстанца налик на гел. Зато је брашно одлично средство за згушњавање и управо се зато у исте сврхе користи у припреми сосова.

Имајте на уму да интегрално брашно има мање скроба од обичног, па ако користите њега, мораћете да употребите већу количину.

Метод је једноставан: помешајте једнаку количину брашна и хладне воде и мешајте све док не разбијете грудвице. Потом ову мешавину постепено додајте филу, уз непрестано мешање, све док не добијете жељену густину. Обратите пажњу на то да фил не прекувате јер брашно на превисокој температури може да изазове супротан ефекат и разреди смесу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas