Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
колачи

Зашто раздвајамо течне од сувих састојака када спремамо колаче?

Без обзира да ли сте почетник у кухињи или сте већ искусни, сигурно сте се срели са рецептом који захтева да се посебно помешају течни, а посебно суви састојци.

1641212778_715bb9cbb34ba629e2ca56dbe327e429b8a7d655.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Ако се некада овај део рецепта игнорисали како бисте уштедели време и смањили количину прљавог посуђа знате да вам колач није испао онако како би требало.

Тајне спремања колача?

Неки ће вероватно да кажу да нема претераног смисла одвајати састојке јер ће ионако завршити у истој посуди на крају.

У кувару "Робицелли’с: а лове сторy, wитх цупцакес" врло су детаљно и илустрацијама објаснили зашто је важно одвајати састојке.

Прочитајте још: Како да направимо најбољу КАЈГАНУ за доручак: Три мала правила која би требало да испратимо

На сликама је приказано како се брашно, односно скроб, скупља у грудице кад се навлажи. Ако претходно у посуди помешате суве састојке, омогућујете равномерну дистрибуцију свих састојака у смеси и на тај начин се спречили да се направе грудвице у брашну.

Ако то не учините и све састојке убаците одједном, састојци се неће равномерно распоредити. На крају ћете имати грудвице скроба на површини које стварају баријеру због које брашно у средишту грудвице остаје тврдо и суво јер се није спојило са влажним састојцима.

Прочитајте још: У овом кораку је ГРЕШКА: Шта треба урадити да ПАЛАЧИНКЕ не остану живе?

Технички, и такву ситуацију још можете поправити, али треба да се уложи додатни труд, а опет нећете добити производ каквом сте се надали. Мораћете да мутите тесто како бисте разбили грудвице, а због тога ће оно на крају бити гумено и тврдо.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas