· · Коментара: 1
УКУСНО

Ово је ТРИК због ког више никада нећете направити ЖИЛАВЕ ПАЛАЧИНКЕ

Мале тајне великих кувара.

1607521102_Depositphotos_53910841_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Палачинке су један од најчешће припреманих десерата, брзо су готове и смесу је врло једноставно направити. Ипак, многима се догоди да им палачинке испадну жилаве, али уз трик који вам откривамо то се више никада неће догодити.

У рецепту према којем већина нас ради смесу за палачинке пише да се јаја стављају цела у смесу, али ако раздвојите беланце и жуманце добићете никад меканије и лаганије палачинке.

Прочитајте још: Трик за најбоље КРОФНЕ: Како да тесто буде меко и ваздушасто?

Поступак:

1. Направите смесу за палачинке као и иначе, само са ситном изменом тако да беланца одвојите од жуманаца које умутите у смесу, а беланца ставите на страну.

2. Када сте у смесу ставили све састојке (осим беланаца) и добро их промешали, од беланаца направите мекше тучени снег (нити мекани нити чврсти) те га додајте смеси.

Прочитајте још: Добре и лоше стране СУВОГ ВОЋА: Омиљена зимска грицкалица

3. Снег затим врло нежно умешајте у смесу, најбоље миксером. Снег од беланаца палачинкама ће дати пенасту структуру, предивну мекоћу и лакоћу. Чак и када се охладе и одстоје, овако припремљене палачинке неће изгубити мекоћу, односно неће постати жилаве.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.