Пекари знају трик који мења све – додајте само један састојак у тесто за крофне и биће савршене!
Постоји милион рецепата за крофне, па тако можете да правите пуњене џемом, чоколадом, преливене глазуром… Ипак пре него што кренете са декорацијом битно је да добро умесите тесто за крофне како би оне испале ваздушасте.
Пре него што кренете са мешењем теста све састојке извадите из фрижидера и држите на собној температури неких пола сата. Прво се припрема квасац који је обавезан, а било би добро да додате и пола кесице прашка за пециво, јер ће он спречити настајање рупица у крофнама. Увек тесто умесите дан раније и оставите да полако нараста преко ноћи, јер ће се тако укус боље развити. Водите рачуна да га не премесите, крофне неће бити мекане и ваздушасте. Уместо путера у тесто додајте маслац, а савет пекара и посластичара је да га не истопите, већ га додате омекшалог на собној температури, у коцкицама. Маслац тесту даје сјај и укус, и требало би га додати на самом крају мешења. Тако ће брашно имати времена да упије млеко и развије укус, пише Ствар укуса.
И још једна битна ствар код припреме крофни јесте та да у тесто додате и ракију. Она служи да упије вишак масноће, а уместо ње можете да додате вотку или рум.
(Крстарица)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ