Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПЕКАРСКИ ТРИК ЗА САВРШЕНЕ КРОФНЕ: Тајна је у једном састојку који се ставља у тесто

Пекари знају трик који мења све – додајте само један састојак у тесто за крофне и биће савршене!

1753348439_shutterstock_262636388.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Постоји милион рецепата за крофне, па тако можете да правите пуњене џемом, чоколадом, преливене глазуром… Ипак пре него што кренете са декорацијом битно је да добро умесите тесто за крофне како би оне испале ваздушасте.

Пре него што кренете са мешењем теста све састојке извадите из фрижидера и држите на собној температури неких пола сата. Прво се припрема квасац који је обавезан, а било би добро да додате и пола кесице прашка за пециво, јер ће он спречити настајање рупица у крофнама. Увек тесто умесите дан раније и оставите да полако нараста преко ноћи, јер ће се тако укус боље развити. Водите рачуна да га не премесите, крофне неће бити мекане и ваздушасте. Уместо путера у тесто додајте маслац, а савет пекара и посластичара је да га не истопите, већ га додате омекшалог на собној температури, у коцкицама. Маслац тесту даје сјај и укус, и требало би га додати на самом крају мешења. Тако ће брашно имати времена да упије млеко и развије укус, пише Ствар укуса.

И још једна битна ствар код припреме крофни јесте та да у тесто додате и ракију. Она служи да упије вишак масноће, а уместо ње можете да додате вотку или рум.

(Крстарица)

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas