· · Коментари: 0
поврће

Правимо две грешке када спремамо СМРЗНУТО ПОВРЋЕ: Повећајте хранљиве материје

Смрзнуто поврће често се налази на нашем менију.

1627132512_frozen-beans-1827070_1280.jpg
Фото: Пиxабаy

Опште је познато да је поврће из замрзивача део већине кухиња. Брза је и лака опција за вечеру без грешке. Међутим, постоје неколико стари на које би ипак требало да обратимо пажњу приликом припреме замрзнутог поврћа.

Према Центрима за контролу и превенцију болести, одраслима се препоручује да поједу око 2 до 3 шоље поврћа дневно.

Прочитајте још: Формула за САЛАТУ у ШЕСТ корака: Текстура и неочекивани састојци су кључ доброг укуса!

Припрема смрзнутог поврћа

За почетак обратите пажњу приликом куповине, док сте још увек у продавници. Притисните кесу, уколико је то чврст комад леда, немојте да га узимате, то би значило да се одмрзло, па замрзло већ у продавници, а у том процесу може да изгуби  хранљиве материје.

Када је реч о кувању смрзнутог поврћа, истиче се да је најбоље да га не стављамо у миктоталасну пећ и да га уместо тога кувате као редовно поврће како бисте максимизирали укус.

Прочитајте још: Тајна савршено куваног ПИРИНЧА: Требаће вам поклопац и виљушка! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Уколико испратимо све правце припреме можемо да повећамо хранљивост поврћа које на брз и лак начин припремамо.

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.