Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
јагоде

Препознајте ДОМАЋУ ЈАГОДУ: Једна разлика је веома важна

Готово да не постоји особа која не воли јагоде и уопштено црвено воће. Али како да препознамо оне праве, домаће?

1620478721_Depositphotos_47665437_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Пре свега је важно да знате да велики део јагода које налазимо на продајним местима се заправо увозе из Турске, Шпаније, па чак и Америке. Већина нас није баш озарена том чињеницом и питамо се како пронаћи оне праве домаће.

Домаћа слатка јагода има веома интензиван мирис, па док пролазимо пијачним редовима осећамо њен јак препознатљив мирис - то су најчешће јагоде које су веома слатке и праве оне домаће.Трудите се да избегавате оно воће које је веома тврдо, које се сија и углавном је истог облика и величине на полицама.

Прочитајте још: Направите ТОРНАДО ЧИПС у кућним условима - Једноставан трик са ТикТока (ВИДЕО)

Домаће јагоде нису истог укуса са свих страна, а то је због тога што сунчеви зраци не падају равномерно на воће, поред тога оне никада нису истог облика и величине.

Домаће јагоде брже пропадају од увозних, баш зато што имају мање пестицида.

По петељци ћете такође препознати увозну јагоду, која је мало или уопште слатка. На увозним јагодама је баш велика петељка, савршеног облика и тамна, док је код домаћих белдо зелена јер је недавно убрана.

Прочитајте још: Направите освеживач за орман који ће трајати ШЕСТ МЕСЕЦИ

Код домаћих јагода је иста боја унутра и споља, а семенкице су ситне и има их много. Док су код увозних семенке крупније и ређе. Приликом одабира, бирајте чврсте, али не тврде, избегавајте мекане. Јагоде су пуне витамина Ц, одлични су антиоксиданси и сјајна су превенција старењу коже и организма.

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas