Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПРЕПОЗНАЈТЕ ПОКВАРЕН КИСЕО КУПУС: Ако видите ово у бурету, моментално га баците

Покварен кисео купус можете препознати на само један начин

1736597352_4109c0ac6e19f488a56700dab50ae8608129e42a.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

лавни показатељи који указују на кварење купуса укључују промене у боји, текстури и појаву непријатних мириса. Ако приметите да је купус постао зелен, црн, има скрама на површини или је почео развијати гљивице, то су јасни сигнали да нешто није у реду.

Кисели купус је популарна намирница која се често користи у различитим јелима, али као и сваки ферментирани производ, може се покварити ако није правилно складиштен.

Да бисте добили кисели купус који ће остати укусан и сигуран за конзумацију до краја зиме, кључни су правилни састојци и пажљив процес припреме.

Избор купуса и правилна припема је веома битна

Бирајте домаће сорте са пљоснатијим главицама, које имају збијеније листове. Купус треба да буде праћен со и водом, а све се ставља у буре које мора бити изузетно чисто. Идеално је да буре буде дрвено, али може бити и пластично. 

Температура треба да буде око 10 степени, а буре мора бити добро затворено како би се спречио улазак прљавштине и инсеката.

Бирајте домаће сорте са пљоснатијим главицама, које имају збијеније листове. Купус треба да буде праћен со и водом, а све се ставља у буре које мора бити изузетно чисто. Идеално је да буре буде дрвено, али може бити и пластично. 

Температура треба да буде око 10 степени, а буре мора бити добро затворено како би се спречио улазак прљавштине и инсеката.

(Информер)

 

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas