Покварен кисео купус можете препознати на само један начин

лавни показатељи који указују на кварење купуса укључују промене у боји, текстури и појаву непријатних мириса. Ако приметите да је купус постао зелен, црн, има скрама на површини или је почео развијати гљивице, то су јасни сигнали да нешто није у реду.
Кисели купус је популарна намирница која се често користи у различитим јелима, али као и сваки ферментирани производ, може се покварити ако није правилно складиштен.
Да бисте добили кисели купус који ће остати укусан и сигуран за конзумацију до краја зиме, кључни су правилни састојци и пажљив процес припреме.
Избор купуса и правилна припема је веома битна
Бирајте домаће сорте са пљоснатијим главицама, које имају збијеније листове. Купус треба да буде праћен со и водом, а све се ставља у буре које мора бити изузетно чисто. Идеално је да буре буде дрвено, али може бити и пластично.
Температура треба да буде око 10 степени, а буре мора бити добро затворено како би се спречио улазак прљавштине и инсеката.
Бирајте домаће сорте са пљоснатијим главицама, које имају збијеније листове. Купус треба да буде праћен со и водом, а све се ставља у буре које мора бити изузетно чисто. Идеално је да буре буде дрвено, али може бити и пластично.
Температура треба да буде око 10 степени, а буре мора бити добро затворено како би се спречио улазак прљавштине и инсеката.
(Информер)
БОНУС ВИДЕО