Oglas
· · Komentari: 0

PREPOZNAJTE POKVAREN KISEO KUPUS: Ako vidite ovo u buretu, momentalno ga bacite

Pokvaren kiseo kupus možete prepoznati na samo jedan način

1736597352_4109c0ac6e19f488a56700dab50ae8608129e42a.jpg
Foto: Shutterstok
Oglas

lavni pokazatelji koji ukazuju na kvarenje kupusa uključuju promene u boji, teksturi i pojavu neprijatnih mirisa. Ako primetite da je kupus postao zelen, crn, ima skrama na površini ili je počeo razvijati gljivice, to su jasni signali da nešto nije u redu.

Kiseli kupus je popularna namirnica koja se često koristi u različitim jelima, ali kao i svaki fermentirani proizvod, može se pokvariti ako nije pravilno skladišten.

Da biste dobili kiseli kupus koji će ostati ukusan i siguran za konzumaciju do kraja zime, ključni su pravilni sastojci i pažljiv proces pripreme.

Izbor kupusa i pravilna pripema je veoma bitna

Birajte domaće sorte sa pljosnatijim glavicama, koje imaju zbijenije listove. Kupus treba da bude praćen so i vodom, a sve se stavlja u bure koje mora biti izuzetno čisto. Idealno je da bure bude drveno, ali može biti i plastično. 

Temperatura treba da bude oko 10 stepeni, a bure mora biti dobro zatvoreno kako bi se sprečio ulazak prljavštine i insekata.

Birajte domaće sorte sa pljosnatijim glavicama, koje imaju zbijenije listove. Kupus treba da bude praćen so i vodom, a sve se stavlja u bure koje mora biti izuzetno čisto. Idealno je da bure bude drveno, ali može biti i plastično. 

Temperatura treba da bude oko 10 stepeni, a bure mora biti dobro zatvoreno kako bi se sprečio ulazak prljavštine i insekata.

(Informer)

 

BONUS VIDEO

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas