Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Пресолили сте јело? Ово су трикови који могу спасити ситуацију

Ма колико вешти у кухињи били, сигурно вам се десило да пресолите јело

1684940025_shutterstock_1265584438.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Да ли сте случајно постали члан клуба "Превише соли у храни"? Не брините, нисте једини! Сви смо се барем једном нашли у ситуацији када смо мало претерали са сољењем јела. Али нема потребе за паником! Имамо неколико сјајних савета који ће вам помоћи да брзо поправите ову слану ситуацију. Тако да ухватите се за со, јер крећемо у акцију!

Додајте кромпир у храну

Кад су у питању превише слана јела, најверодостојнији савети долазе од наших бака. И не би нас изненадило да вам бака одмах предложи један трик - ољуштите и исеците кромпир на коцке, додајте га у храну и прокувајте. Када је кромпир до краја куван, једноставно га извадите. Овај трик је посебно ефикасан за преслане чорбе, варива и јела са доста течности. Бака зна шта ради, па поверујте у њен мудри савет и спасите своје јело од сувишне соли.

Клин клином, или со - шећером

Ако случајно немате кромпир при руци, можете се ослонити на добар стари шећер. Узмите кашику и ставите мало шећера у чорбу или сос. Нека се шећер отапа неколико секунди, али пазите да се не отопи потпуно или да вам кашика са шећером не упадне у сос - то би само покварило укус уместо да га поправи. Дакле, будите пажљиви са шећером, јер он може бити спаситељ у оваквим ситуацијама.

Кора хлеба

Треће решење - корицу одстајалог хлеба потопите у сос на неколико минута да упије вишак соли.  

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas