Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Решење за ноћну мору свих ДОМАЋИЦА: Три савета која ће вам помоћи уколико сте купили ГОРКЕ ОРАХЕ

Испробајте три трика која вам могу помоћи у оваквој ситуацији

1669289435_Foto-Shutterstock-orasi.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Време празника и слава захтева да у кући имате орахе. Од њих можете да спремите различита јела и десерте, као што су реформа, коцке са орасима или чак свечана салата. Али, може да се деси да ораси које сте купили буду горки. Више не морате да бринете, јер постоји решење и за то. Сазнајте која су то 3 савршена трика која ће помоћи свакој домаћици да направи укусна јела или посластице. Имајте на уму да горчине можете да се решите само ако она није настала неправилним условима складиштења или кварењем ораха. 

Како да ораси не буду горки

Оперите их 

Језгра ораха ставите у дубоку посуду и сипајте у њу доста воде собне температуре. Исперите их, а затим сипајте нову воду. Поновите поступак неколико пута. Као резултат, филм ће бити уклоњен са ораха, што је извор горчине.

Прочитајте још: Прженице могу да буду и слатке: Ево шта треба да додате

Напуните их водом

Ако не желите да губите време на прање ораха, једноставно напуните производ водом и сачекајте око пола сата. У овом случају користите кључалу воду. 

Испеците их 

Понекад се горчина може уклонити загревањем у тигању. Вреди напоменути да овај начин не само да уклања филм, већ и даје орашастим плодовима веома занимљив укус. Међутим, имајте на уму да као резултат пржења, јело више неће истог укуса.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas