· · Коментари: 1
ОПРЕЗ

Шест ствари које баш никада не бисте смели бацати у WЦ шољу

Примените ове корисне савете и избегните проблеме са чишћењем и отпушавањем wц шоље.

1617390360_crisis-4974243_1280.jpg
Фото: Пиксабеј

Чак и ако имате широк одвод, песак за мачке, масноће, па чак и кафу никад не бацајте у wц шољу јер се за њих лепе друге честице и тако стварају талог.

1. Песак за мачке

Силика-гел, минерали или песак за мачке се не разграђују у води, и зато је у већини земаља забрањено га бацати у одвод. Пијесак кад је мокар се таложи и ствара препреке у одводу.

Прочитајте још: Шта се тачно дешава када пустите воду у WЦ шољи, а НИСТЕ СПУСТИЛИ ПОКЛОПАЦ? (ФОТО)

2. Талог од кафе

Талог од кафе је тежак и лако се накупља у прегибима цеви. Већ након пар просипања талога у одвод може се створити зачепљење.

3. Влажне марамице

Људи често знају да баце мокру марамицу у тоалет не размишљајући да ће се фина влакна прилепити за одвод, а да ће се за њу примити свакакве честице и прљавштина.

Прочитајте још: Овако ћете лако и брзо УКЛОНИТИ СВЕ МАСНОЋЕ СА ШПОРЕТА и осталих елемената

4. Пелене

Гел унутар пелена се не може разградити. Заправо, он се у додиру с водом надувава и на тај начин направи блокаду у одводу.

5. Уље или маст

Уље или топла маст се никад не смеју сипати у wц шољу јер приликом додира са хладном водом се хладе и згусну због чега се стварају тврде масне наслаге које блокирају одвод.

Прочитајте још: ВЕОМА ЈЕ ВАЖНО где су ОГЛЕДАЛА у вашем ДОМУ: Ово каже ФЕНГ ШУИ

6. Штапићи за уши

Најчешће се догађа да се штапићи за уши накупљају на прегибима цеви и због тога ће се брзо створити зачепљење. На њих се лако накупља масноћа, длаке и разне честице прљавштине и тако стварају тврду непропусну накупину.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.