Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ВУЛКАН ЈАЈА, НАЈБОЉА ТЕХНИКА ШАРАЊА: Изгледају као уметничка дела, а НИКАД ЛАКШЕ до феноменалног резултата

Идеална метода шарања у коју можете укључити и децу!

1681284116_Vulkan-jaja-naslovna.png
Пхото: Инстаграм принтсцреен/анниерунсралеигх
Oglas

Ближи нам се Васкрс, највећи хришћански празник, а не можемо га замислити без јаја на трпези! Обичај налаже да се јаја фарбају у црвену боју, али већ деценијама уназад домаћице воле и да се поиграју, те да ускршњу декорацију обогате јајима украшеним на најразличитије начине. 

Јаја можете офарбати заједно са малишанима и пружити им сјајне тренутке, односно спојити лепо и корисно.

Потребни састојци:

кувана јаја
боја за колаче (не у гелу)
сода бикарбона
бело сирће
вода
четкице за фарбање
мале посуде за једнократну употребу (или јефтини калуп за мафине)

Припрема:

У једној посудици помешајте 1/4 чаше (за јогурт) соде бикарбоне, 1 и по кашику воде и три до четири капи боје за колаче. Помешајте смесу тако да добијете пасту или густу течност. Ако је смеса превише густа додајте још мало воде.

Сваку боју замутите засебно у различитој посудици. Можете користити само основне боје попут црвене, зелене, плаве и жуте, а можете уврстити и розе, љубичасту, наранџасту... Избор је на вама!

Четкицом наносите жељене боје по јајету правећи неправилне облике. Када завршите са наношењем обојених пасти од соде, можете додати и кап, две боје за колаче директно из тубице на јаје - овде већ до изражаја долази лична креативност. Такође, ако желите једнобоја јаја, једноставно нанесите на њега само једну боју. Када сте завршили са шарањем прелијте јаје кашиком сирћета и уживајте у магији на делу!

Уверите се да сте сирћетом прелили цело јаје, бар на неколико секунди. Видећете како се са јаја спира вишак пасте, а она су предивно ишарана. Водите рачуна о количини сирћета - више од једне кашике довешће до реакције и преливања.

Савет плус

** Ова техника, као и већина других, даје најбоље резултате када користите бела јаја.

** Имајте на уму да ће боје на јајима након "испирања" сирћетом бити светлије него када сте их нанели.

** Уместо посудица, најбоље би било користити стари калуп за мафине са више преграда, који вам више неће бити потребан; дубина калупа је идеална да у њима умешате различите боје, али и касније сипате кашику сирћета преко јајета на које сте нанели пасту од соде и боје.

** Технику можете спровести и на нешто једноставнији начин. У велику, пластичну посуду убаците скувана јаја. Директно на њих из тубице нанесите различите боје за колаче из тубице. Преко сваког јајета сипајте издашну количину соде бикаробоне, а потом преко тога сипајте и сирће.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas