Oglas
· · Komentari: 0

VULKAN JAJA, NAJBOLJA TEHNIKA ŠARANJA: Izgledaju kao umetnička dela, a NIKAD LAKŠE do fenomenalnog rezultata

Idealna metoda šaranja u koju možete uključiti i decu!

1681284116_Vulkan-jaja-naslovna.png
Photo: Instagram printscreen/annierunsraleigh
Oglas

Bliži nam se Vaskrs, najveći hrišćanski praznik, a ne možemo ga zamisliti bez jaja na trpezi! Običaj nalaže da se jaja farbaju u crvenu boju, ali već decenijama unazad domaćice vole i da se poigraju, te da uskršnju dekoraciju obogate jajima ukrašenim na najrazličitije načine. 

Jaja možete ofarbati zajedno sa mališanima i pružiti im sjajne trenutke, odnosno spojiti lepo i korisno.

Potrebni sastojci:

kuvana jaja
boja za kolače (ne u gelu)
soda bikarbona
belo sirće
voda
četkice za farbanje
male posude za jednokratnu upotrebu (ili jeftini kalup za mafine)

Priprema:

U jednoj posudici pomešajte 1/4 čaše (za jogurt) sode bikarbone, 1 i po kašiku vode i tri do četiri kapi boje za kolače. Pomešajte smesu tako da dobijete pastu ili gustu tečnost. Ako je smesa previše gusta dodajte još malo vode.

Svaku boju zamutite zasebno u različitoj posudici. Možete koristiti samo osnovne boje poput crvene, zelene, plave i žute, a možete uvrstiti i roze, ljubičastu, narandžastu... Izbor je na vama!

Četkicom nanosite željene boje po jajetu praveći nepravilne oblike. Kada završite sa nanošenjem obojenih pasti od sode, možete dodati i kap, dve boje za kolače direktno iz tubice na jaje - ovde već do izražaja dolazi lična kreativnost. Takođe, ako želite jednoboja jaja, jednostavno nanesite na njega samo jednu boju. Kada ste završili sa šaranjem prelijte jaje kašikom sirćeta i uživajte u magiji na delu!

Uverite se da ste sirćetom prelili celo jaje, bar na nekoliko sekundi. Videćete kako se sa jaja spira višak paste, a ona su predivno išarana. Vodite računa o količini sirćeta - više od jedne kašike dovešće do reakcije i prelivanja.

Savet plus

** Ova tehnika, kao i većina drugih, daje najbolje rezultate kada koristite bela jaja.

** Imajte na umu da će boje na jajima nakon "ispiranja" sirćetom biti svetlije nego kada ste ih naneli.

** Umesto posudica, najbolje bi bilo koristiti stari kalup za mafine sa više pregrada, koji vam više neće biti potreban; dubina kalupa je idealna da u njima umešate različite boje, ali i kasnije sipate kašiku sirćeta preko jajeta na koje ste naneli pastu od sode i boje.

** Tehniku možete sprovesti i na nešto jednostavniji način. U veliku, plastičnu posudu ubacite skuvana jaja. Direktno na njih iz tubice nanesite različite boje za kolače iz tubice. Preko svakog jajeta sipajte izdašnu količinu sode bikarobone, a potom preko toga sipajte i sirće.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas