· · Коментари: 0

За још укусније ПОХОВАНО БЕЛО МЕСО: Рецепт за неодољиве залогаје - Тајна је у зачинима (РЕЦЕПТ)

Ако припремате поховано бело месо, овај рецепт морате испробати

1679827479_shutterstock_1227543802.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Од белог меса може се направити мноштво различитих јела, а једно од њих је и поховано. Доносимо вам рецепт за још укусније поховано бело месо ком неће нико моћи да одоли.

Састојци:

  • 400 г пилећег филеа
  • 1/3 кашичице сувог ђумбира
  • 1/2 кашичице димљене паприка
  • 1/2 кашичице белог лука у праху
  • 1/2 кашике сусама
  • 1/2 кашичице италијанског зачина
  • 1 јаје
  • 1 кашичица соли
  • мало бибер
  • 1 кашика брашна
  • презле

Припрема:

  1. Месо исеците на шницле, покријте провидном фолијом, па излупајте чекићем за месо. За бољи укус у јаје треба да додате ђумбир, потом димљену паприку, бели лук у праху, сусам, италијански зачин, со, бибер и на крају брашно. Све добро сједините.
  2. Месо уваљајте у смесу, па у презле. Пржите на мањој количини уља .

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ