· · Komentari: 0

Za još ukusnije POHOVANO BELO MESO: Recept za neodoljive zalogaje - Tajna je u začinima (RECEPT)

Ako pripremate pohovano belo meso, ovaj recept morate isprobati

1679827479_shutterstock_1227543802.jpg
Foto: Shutterstock

Od belog mesa može se napraviti mnoštvo različitih jela, a jedno od njih je i pohovano. Donosimo vam recept za još ukusnije pohovano belo meso kom neće niko moći da odoli.

Sastojci:

  • 400 g pilećeg filea
  • 1/3 kašičice suvog đumbira
  • 1/2 kašičice dimljene paprika
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • 1/2 kašike susama
  • 1/2 kašičice italijanskog začina
  • 1 jaje
  • 1 kašičica soli
  • malo biber
  • 1 kašika brašna
  • prezle

Priprema:

  1. Meso isecite na šnicle, pokrijte providnom folijom, pa izlupajte čekićem za meso. Za bolji ukus u jaje treba da dodate đumbir, potom dimljenu papriku, beli luk u prahu, susam, italijanski začin, so, biber i na kraju brašno. Sve dobro sjedinite.
  2. Meso uvaljajte u smesu, pa u prezle. Pržite na manjoj količini ulja .

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU