· · Коментари: 0

БРЗИНА, КВАЛИТЕТ И ПОУЗДАНОСТ: Паметни телефон Huawei nova 9 помера границе

Прошле недеље, 21. октобра, на догађају компаније Huawei у Бечу представљен нови Huawei паметни телефон из Huawei nova серије.

1635259623_Huawei-Nova-9--5-.jpg
Фото: Промо

Наследник модела попут Huawei nova 5Т и Huawei nova 7 са собом је донео упечатљив изглед и неколико атрактивних функција које се првенствено односе на камеру уређаја. На први поглед (и додир) уочава се посвећеност његовом дизајну и визуелном утиску.

Уређај је танак (7,77 мм са тежином од оквирно 175 г), а ивице његовог екрана су заобљене. Све ово утиче на утисак који корисник има приликом руковања, тако да је уређај практичан и угодан.

Starru Blue, односно звездано плава боја телефона привлачи пажњу и “мења се” у зависности од осветљења. Дизајн уређаја употпуњује упечатљива поставка система камера – такозвани Star Orbit Ring.

Фото: Промо

Брзина је друга карактеристика Huawei nova 9. Одмах улазимо у камеру и примећујемо да велики број филтера фотографија доводи до могућности запањујуће измене боја, сенки, осветљења. Могућност улепшавања пејсажа и лика, освеживање стварности и предмета фотографисања доведена је до неслућених размена.

Када смо код камера, наводи се да Huawei nova 9 има задњу РYYБ Ултра Висион камеру од 50 МП са сензором од 1/1,56 инча који осигурава високу осетљивост на светло за снимање висококвалитетних фотографија; камеру широког угла резолуције 8 МП, камеру 2 МП и макро камеру од 2МП која фотографише на 4 цм. Предња камера уређаја је од 32 МП и долази са великим 1 / 2,8-инчним сензором.

У пракси камере Huawei nova 9 уређаја омогућују настајање квалитетних фотографија у свим сценаријима осветљења, пошто је посебна пажња посвећена ноћној фотографији. Ту је и 4к видео, а сјајни резултати снимања у условима слабијег осветљења су поново нешто на се код Huawei nova 9 може рачунати.

Фото: Промо

Интересантна је могућност пребацивања са предње на задњу камеру током снимања, без икаквих прекида, што је опција која ће се посебно допасти онима који снимају ливе за друштвене мреже или влогове.

Све ове могућности чине да је Хуаwеи нова 9 идеалан избор за инфлуенсере, како садашње, тако и будуће. Такође, веома је битно и што камера снима одлично и у мрачним условима. Екран уређаја је заобљен, подржава брзину освежавања до 120 Хз и може приказати 1,07 милијарди боја.

Фото: Промо

Све ово омогућава изузетан приказ садржаја, што током свакодневне употребе а посебно током репродукције садржаја, забаве и играња игрица. Погледом на екран, уочава се најпре кориснички интерфејс који корисницима доноси могућност организације садржаја захваљујући паметним фолдерима у које „стаје“ до осам иконица апликација. Оне су велике, тако да је садржај прегледан. Пуштамо одређени број музичких спотова и примећујемо да је квалитет звука такође одличан, као и снага звучника. Многи љубитељи спорта ће уз Huawei nova 9 утакмице својих омиљених клубова моћи да прате на најбољи могући начин.

Фото: Промо

Уређај долази са подршком за брзо пуњење са 66W HUAWEI SuperCharge пуњачем и батеријом од 4300 мАх коју је могуће напунити за свега 38 минута. Зато не морате бринути о празној батерији, већ можете истраживати опције које са собом доноси Huawei nova 9.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.