· · Коментари: 0
ДРУШТВЕНЕ МРЕЖЕ

ШОК! Поглед на ОВУ фотографију је највећи мотив да жена смрша!

Научници су питали жене: "Шта је то што вас је подстакло да промените начин исхране?".

1624267012_Depositphotos_19563127_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Већина жена се подвргава дијети пошто се суочи са својом фотографијом на којој не изгледа онако како би желела - показује истраживање. Америчка компанија за производњу дијететских препарата и витаминских суплемената спровела је анкету међу 1.000 жена, које су одлучиле да смршају.

Прочитајте још: ПЛАНК вежба залудела свет: 5 минута дневно у једној пози и за 14 дана затегнуто тело!

Шта вас је подстакло да смршате?

Аутори су им поставили питање: "Шта је то што вас је подстакло да промените начин исхране?".

Један поглед на слику мотивише 42% жена

Чак 50 одсто испитаница навело је да су то одлучиле зато што су виделе своју најновију фотографију и констатовале да су се угојиле. Истовремено, 42 одсто учесница изјавило је да их је на држање дијете натерао само један поглед на стару фотографију, на којој су биле далеко мршавије него сада.

Венчање је добар разлог

Трећи разлог, који је навело 17 процената испитаница, је жеља да на предстојећем венчању, матурској вечери или некој другој прослави изгледају савршено.

Фотографије су грубо отрежњење!

Стручњаци су тако закључили да фотографије на жене делују као грубо отрежњење, али су направили и листу најчешћих разлога због којих се оне подвргавају дијети.

Прочитајте још: Друштвене мреже: ТРИ грешке због којих људе мисле да сте ПАЋЕНИЦА

То су, осим разочарања изгледом на фотографијама, и летимичан поглед на одраз у огледалу, чињеница да не могу да обуку старе панталоне, припрема за одлазак на летовање, сопствено или венчање блиског пријатеља и рођака, сумња у верност партнера и генерална идеја о окретању нове странице у животу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.