Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Четири честе грешке приликом ПУЊЕНА МОБИЛНОГ ТЕЛЕФОНА: Због њих се може повећати ризик од квара

Обратите пажњу на ове грешке које сви правимо

1689934057_shutterstock_1803435526.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Тешко је замислити модеран живот без телефона. Коришћење мобилних постала је наша свакодневица, али се уређаји временом хабају и све је већи број оштећења. За дужи век трајања телефона потребно је правилно одржавање, а једна од најважнијих ствари јесте да знамо како да га правилно пунимо, као и грешке које треба да избегавамо.

У наставку су најчешће грешке које људи праве с телефонима и тако им скраћују век трајања:

Остављање пуњача у утичници

Пуњач остављен у утичници не само да води до већих рачуна за струју, већ је и врло опасан. Трансформатор ослобађа топлоту, а повећање топлоте може довести до пожара или кратког споја трансформатора који може да изазове пожар.

Пражњење батерије до краја па пуњење до 100 одсто

Батерије у телефонима су направљене на бази литијума и раде у циклусима пуњења. Ако оставите батерију да се празни до краја, полако уништавате свој уређај. Такође не би требало да пуните батерију до 100 одсто, а ни да остављате мобилни на пуњачу дуже од тога. Пуњење до краја заправо скраћује век трајања због одређеног броја циклуса пуњења. Уз то, остављање мобилног преко ноћи на пуњачу води до већег рачуна за струју, ремећења циклуса пуњења и прегријавања уређаја.

Коришћење мобилног током пуњења

Пражњење батерије док се пуни ствара велики притисак на батерију. Ако треба нешто да урадите на мобилном, склоните га с пуњача, а када сте готови, поновно га ставите на пуњење, преноси Вечерњи лист.

Коришћење разних пуњача

Када купите нови телефон, уз њега најчешће добијате и одговарајући пуњач. Најбоље је увек да користите њега, а не друге пуњаче који су вам доступни. Јачина пуњења различита је код сваког пуњача и мобилног па је важно увек да пуните одговарајућом јачином. Уз то, увек је боље да користите утичницу, а не друге уређаје, попут лаптопа, за пуњење.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas