Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПОПУЛАРНИ ИЗАЗОВИ

ПЛАВИ КИТ, ДАВЉЕЊЕ... Eво који је следећи опасан ТикTок челенџ

Бројни изазови на друштвеним мрежама у виду дечије игре однели су на десетине младих живота.

1611920135_Depositphotos_235017110_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos
Oglas

Смрт десетогодишње девојчице из Палерма, а потом и њеног вршњака у Београду, који су прихватили „изазов“ на друштвеној мрежи Тик-ток под називом „игру гушења“(#Blackout) поново су унели немир међу тинејџере, али и њихове родитеље. Посебно је алармантно уколико се узме у обзир да је ово само јдна од опасних игара које озбиљно могу угрозити животе деце.

Поједини изазови су оставили учесницима опекотине другог, па чак и трећег степена, а неки су добили и трансплантацију коже.

Прочитајте још: Јутјуб ФУНДАМЕНТАЛИСТИ шаљу младима шокантну ПОРУКУ о СЕКСУ (ВИДЕО)

У јавности су одјекнули изазови попут „селотејпа“, изазов потапања главе у брашно или воду, изазов у коме се пију антихистаминици, да се прогута кашика цимета без воде, поједе капсула детерџента за веш или изазов соли и леда. Иако се у први мах чине забавнима, ове игрице на друштвеним мрежама довели су и до неколико смертних исхода.

"Ватрени" изазов
У овој игри потребно је да се полијете запаљивом течношћу и запалите. Ово је подједнако опасно као и изазов соли и леда, који се појавио у јануару 2019. године у коме треба да поспете со на кожу и притиснете коцком леда, па ко дуже може да издржи бол. Овај изазов је оставио учесницима опекотине другог, па чак и трећег степена, а неки су добили и трансплантацију коже.

Изазов "селотејпа"

Прочитајте још: Шок у Милану: Манекени као аватари и мушкарци у розе капутима! (ВИДЕО)

У овој игри особа мора да се привеже за неки стуб или комад намештаја, а затим покуша да се ослободи. У екстремном случају, тинејџер је пао, повредио очну дупљу што је довело до пуцања крвног суда у мозгу и био је у критичном стању.

Прочитајте још: ШТЕП, шав и прслук. Почињу РАСПРОДАЈЕ ове ствари ће бити модерне и наредне зиме

Кашика цимета без воде

Овај изазов од деце захтева да прогутају кашика цимета без воде. Иако делује безазлено на прву лопту, један дечак је покушао ово да изведе, угушио се и умро.

Новчић у утикач за струју

Тренутно најпопуларнији изазов на друштвеним мрежама, који има већ на десетине хиљада "успешних" изазова је и да укључите пуњач телефона у утичницу и додирнете новчићем по зупцима. Код овог изазова, деца нису свесна да постоји могућност струјног удара, али и изазивања пожара, што се наравно више пута и догодило.

Конзумирање антихистаминика

Прочитајте још: Велики златни брош и црвена сукња до пода... Лејди Гага поставила нове модне трендове (ФОТО)

Тинејџери су одндавно одушевљено прихватили и нови изазов  који подстиче гледаоце да узимају прекомерне дозе лекова против алергије, популарних антихистаминика. Овај изазов већ је за последицу имао много тровања, па и неколико фаталних исхода.

Које изазове је ваше дете прихватило на друштвеним мрежама?

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas