· · Коментари: 0
НОВИТЕТИ

Домаћи стручњаци конструисали електрични бицикл који мери загађеност ваздуха!

Електрични бицикли компаније E prime су међу најбољим решења на просторима ЕУ, произведена комбинацијом домаћих идеја и домаће сировине

IMG_0679_E-prime.png
Фото: Промо E prime

Електрични бицикли у последњих неколико година добијају на озбиљној популарности код свих старосних група и то из много разлога међу којима се свакако у први план истичу висок степен искоришћености енергије, 0 одсто емисије штетног зрачења, лако одржавање и могућност једноставног паркирања.

Србија је, веровали или не, земља која има озбиљног играча на пољу развоја и производње електричних бицикала 

Са електричним бициклима је могуће брзо прећи велике раздаљине, са лакоћом избећи градске гужве и једноставно транспортовати одређену количину животних намерница или других животних потрепштина. 

Прочитајте још: ЛГ телевизори: Најлепши дизајн инспирисан уметничким делима

Електрични бицикли су веома популарни не само за рекреацију и уживање у вожњи, већ и као доставна возила. У бројним земљама Европске Уније електрични бицикли се користе и у раличитим државним установама, попут полиције и поште, али и за разгледање градова и у туристичке намене. Чињеница је да је њихова примена шаренолика и да је пред нама нова ера бициклизма - електричног, несумљиво.

Србија је веровали или не земља која има озбиљног играча на пољу развоја и производње електричних бицикала!

Компанија E prime чија су решења добила бројних признања у земљи и на старом континенту, једна су од водећих компанија електричних бицикли.

Прочитајте још: Представљен најновији уређај: Надзорне камере са вештачком интелигенцијом (ВИДЕО)

Електрични бицикли овог произвођача спадају међу најбоља решења на просторима ЕУ произведена комбинацијом домаћих идеја и домаће сировине. Сваком делу и елементу финалог производа је посвећена максимална пажња и оно што је најважније квалитет је апсолутно европски!

Понуда је шаренолика, и може се рећи да се свако у њој може пронаћи, а из компаније E prime поручују како се стално ради на иновацијама и развоју нових модела чија ће ергономија и употребљивост ићи у корак са временом и човековим потребама.

Наш главни град је последњих неколико дана један од најзагађенијих градова на планети што је натерало стручњаке компаније E prime да дизајнирају један јединствени електрични бицикл који има могућност мерења нивоа загађења у ваздуху.

Effecto чак и мери загађеност ваздуха

Реч је о моделу електричног бицикла Effecto који је сада могуће набавити са уређајем за спољно очитавање загађења ваздуха. Са овим електричним бициклом је могуће знати у сваком тренутку актулено стање загађености ваздуха у било ком делу града или било где на улици или окружењу у ком се вози бицикл.

Прочитајте још: Шта су СДД уређаји? Нових 512 ГБ неизбрисиве меморије

Попут осталих електричних бицикала из актуелне понуде компаније и овај модел за свега пар динара потрошње струје може да пређе раздаљину од 100 км и погодан је за широку примену.

- Ми смо на овај начин желели да утичемо на свест возача бицикала о важности чистог ваздуха и да им пружимо могућност у виду стално доступних информација о квалитету ваздуха који удишу док се возе. Било да се возе кроз градске гужве, или се пењу на Авалу или се возе неким планинским венцем сада имају прилику да у сваком тренутку знају колико квалитетан ваздух удишу. То се зове одговорно понашање и са наше и са њихове стране. Верујемо да ће овај модел електричног бицикла бити широко прихваћен баш због те чињенице да поред свих предности које доноси има и један здравији поглед на живот - изјавио је Милан Манојловић испред компаније E prime.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.