Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ

Како су санкције Американаца утицале на кинеску компанију? Huawei изгубио 10 милијарди долара прихода на тржишту САД

Санкције које је Америка увела Кини довеле су до тога да кинески гигант није остварио очекиване приходе на највећем светском тржишту

Depositphotos_241326944_s-2019.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Компанија Huawei, као и све друге кинеске компаније, у току протекле године изгубиле су велики део прихода због санкција које су Сједињене Америчке Државе увеле Кини. 

Тако су се приходи компаније Huawei у 2019. години били умањени за чак 10 милијарди долара само због обуставе продаје уређаја у Америци.

Прочитајте још: Можете ли да замислите да наочаре пуштају музику и успостављају позив? Сада је и то могуће (ВИДЕО)

Директни потрошачи су оно за чиме највише жали ова компанија, јер 54% остварених прихода широм света остваривала је у овој земљи. Тачније, паметни телефони, таблети и преносни рачунари, који нису продати у Америци  "однела" су око десет милијарди долара очекиваних прихода на америчком тржишту.

Прочитајте још: ПОТВРЂЕНО! ОнеПлус8 Про стиже у априлу: Главна камера са 48МП и врхунски Сонy сензори (Видео)

Укупно, компанија је у овом сегменту остварила приход ода 66,93 милијарди долара, а очекивали су око 77 милијарди долара.

За ову годину, компанија Huawei је већ открила прогнозе продаје својих паметних телефона и очекује се пад за око 20% у односу на 2019. годину, у којој су на тржиште пласирали 238.5 милиона уређаја. Због тога је затворено готово 5.000 његових радњи само у САД, а полако се припремају идентични потези и у остатку света.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas