Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ИЗУМИ

ЛАП ТОП као превозно средство: Погледајте како изгледа најновије електрично возило (ВИДЕО)

Вожња једноставна, није потребна посебна обука

laptop1.png
Фото: Принтскринт/јутјуб/COCOA MOTORS.
Oglas

Човек улицом носи лаптоп, спушта га на земљу, стаје на њега и справа га брзо одвози у непознатом правцу. У питању је ново превозно средство које је названо ВокКар, а овај изум долази из Јапана.

Прочитајте још: ЕВО И КАКО: Ускоро ћете моћи преко Гугла да проверите колика је ГУЖВА У АУТОБУСИМА и треба ли вам МАСКА

Међу електричним тротинетима, скутерима, ролерима и осталим направама које служе да се у урбаним срединама брзо и без напора превеземо из тачке А у тачку Б, ВокКар је нешто најприближније популарном Сегвеју, или ховерборду, само што је знатно мањи и практичнији. Има четири точка и знатно је стабилнији од већих претходника.

Прочитајте још: Направите САМИ маску за лице са СВЕТЛЕЋИМ емоцијама (ВИДЕО)

Возач убрзава, кочи и скреће само распоређивањем сопственог тежишта, а све то препознају сензори, тако да је вожња врло интуитивна и једноставна. Није потребна никаква посебна обука. ВокКар има свега 2.9 килограма, иде брзином од 10 км/час у нормалном моду, а ако вам се жури можете га потерати и до 16 км на час што му смањује домет са једним пуњењем. Максимална узбрдица коју може да савлада је нагиб од 10 степени.

А домет је, с обзиром на величину уређаја, заиста веома импресиван. Нормални мод вас вози до седам километара, а спортски до пет. Наравно, под претпоставком да нисте много гојазни... Тестирали су га возачи који су имали 70-ак килограма, али носивост му је свакако већа.

Пуни се брзо - од празне од потпуно пуне литијум-јонске батерије потребно је да прође само сат времена. Ова идеална справа за вожњу градом кошта око 1.800 долара и ових дана је пуштен у продају.

Прочитајте још: Заборавите на СЕЛФИ! Нисте у тренду ако не радите ОВО

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas