· · Коментари: 0

"Имам шифру Ф23.8, болујем од поремећаја личности": Луке Блацк открио са чиме се бори -"Радиш нешто, али ниси свестан тога"

Наш овогодишњи представник на Евровизији отворио је душу о приватном животу, односно здравственом проблему са којим се бори

1679654557_K1-LUKE-BLEK.jpg
Пхото: К1

Лука Ивановић, познатији као Луке Блацк открио је да болује од једне врсте поремећаја личности, односно да му је успостављена дијагноза Ф23.8.

– Пре пет година сам одлучио да не желим више да се бавим музиком. Био сам разочаран публиком у Србији, нису ме прихватили. Сећам се да сам једне вечери седео са пријатељима, свирао клавир и направио албум инспирисан Дејвидом Боувијем, Битлсима и Елтоном Џоном. Снимио сам 30 песама тада. То је био један од оних тренутака када радиш нешто, али ниси свестан тога. Имам ментални поремећај када понекада имам слабу свест о стварности – рекао је Луке, те је открио о којем се поремећају ради:

– Моје стање се стручно зове Ф23.8, заправо нема посебно име, слично је попут поремећаја ограничења личности. Да се вратимо на тему, пустио сам тати неке од мојих песама и рекао ми је да одмах морам да идем у Енглеску. Сањао сам о студирању тамо, али када сам имао 18 година, то нисмо могли да приуштимо, па сам са 27 одлучио да упишем универзитет.

Као што је Луке рекао, да губи појам о стварности, ово стање још значи да особа може да види или чује ствари које заправо нису ту, и то варира. Док се поремећај ограничења личности дефинише као губљење контролом над емоцијама. Особа може бити импулсивна, односно може негативно да утиче на односе са другим људима.

Он је такође направио сет фотографија са јастогом, а открио је и како је дошао на ту идеју. Значење певачевог јастога је сада напокон откривено:

– Први пут причам о овоме, једне вечери у три сата ноћу, био сам пијан и наручио сам јастога онлајн. Када је стигао, заборавио сам и да сам га наручио, и то је за мене био толики шок, уплашио сам се. Неколико дана нисам смео да га пипнем. Нисам само ја био драматичан, већ и мој цимер. Да ли је то негде било у мојој подсвести јер волим Салвадора Далија и он је имао телефон у облику јастога, и ја такође у песми кажем: "Хало". Такође, он представља симбол обнове и транссексуалне заједнице. На крају сам размислио, и рекао себи, то су ствари које су блиске мом срцу и задржао сам га.

 

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.