· · Komentari: 0

"Imam šifru F23.8, bolujem od poremećaja ličnosti": Luke Black otkrio sa čime se bori -"Radiš nešto, ali nisi svestan toga"

Naš ovogodišnji predstavnik na Evroviziji otvorio je dušu o privatnom životu, odnosno zdravstvenom problemu sa kojim se bori

1679654557_K1-LUKE-BLEK.jpg
Photo: K1

Luka Ivanović, poznatiji kao Luke Black otkrio je da boluje od jedne vrste poremećaja ličnosti, odnosno da mu je uspostavljena dijagnoza F23.8.

– Pre pet godina sam odlučio da ne želim više da se bavim muzikom. Bio sam razočaran publikom u Srbiji, nisu me prihvatili. Sećam se da sam jedne večeri sedeo sa prijateljima, svirao klavir i napravio album inspirisan Dejvidom Bouvijem, Bitlsima i Eltonom Džonom. Snimio sam 30 pesama tada. To je bio jedan od onih trenutaka kada radiš nešto, ali nisi svestan toga. Imam mentalni poremećaj kada ponekada imam slabu svest o stvarnosti – rekao je Luke, te je otkrio o kojem se poremećaju radi:

– Moje stanje se stručno zove F23.8, zapravo nema posebno ime, slično je poput poremećaja ograničenja ličnosti. Da se vratimo na temu, pustio sam tati neke od mojih pesama i rekao mi je da odmah moram da idem u Englesku. Sanjao sam o studiranju tamo, ali kada sam imao 18 godina, to nismo mogli da priuštimo, pa sam sa 27 odlučio da upišem univerzitet.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luke Black (@lukeblackmusic)

Kao što je Luke rekao, da gubi pojam o stvarnosti, ovo stanje još znači da osoba može da vidi ili čuje stvari koje zapravo nisu tu, i to varira. Dok se poremećaj ograničenja ličnosti definiše kao gubljenje kontrolom nad emocijama. Osoba može biti impulsivna, odnosno može negativno da utiče na odnose sa drugim ljudima.

On je takođe napravio set fotografija sa jastogom, a otkrio je i kako je došao na tu ideju. Značenje pevačevog jastoga je sada napokon otkriveno:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luke Black (@lukeblackmusic)

– Prvi put pričam o ovome, jedne večeri u tri sata noću, bio sam pijan i naručio sam jastoga onlajn. Kada je stigao, zaboravio sam i da sam ga naručio, i to je za mene bio toliki šok, uplašio sam se. Nekoliko dana nisam smeo da ga pipnem. Nisam samo ja bio dramatičan, već i moj cimer. Da li je to negde bilo u mojoj podsvesti jer volim Salvadora Dalija i on je imao telefon u obliku jastoga, i ja takođe u pesmi kažem: "Halo". Takođe, on predstavlja simbol obnove i transseksualne zajednice. Na kraju sam razmislio, i rekao sebi, to su stvari koje su bliske mom srcu i zadržao sam ga.

 

BONUS VIDEO: 

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.