· · Коментари: 0
СУЈЕВЕРЈЕ

Ако наздрављате ВОДОМ, правите ВЕЛИКУ ГРЕШКУ: Ево шта сте тиме пожелели својим гостима!

Здравица на забави, било формалној или неформалној, великој или малој, одмах претвара мало дружење са пријатељима у прославу.

1621844830_toast-2354990_1920.jpg
ФОТО: Пиксабеј

Наздрављање је изазов сам по себи: ако сте ви та особа која ће устати да изговори пар речи и започне вече уз једно 'Живели', побрините се да сте спремни и да знате правила наздрављања . Најважније је да имате нешто у чаши пре него што је подигнете и, што је још важније, уверите се да чаша није напуњена водом. У ствари, према сујеверју, било би боље да наздравите празном чашом него водом.

Наздрављање чашом воде, према сујеверју, госту и себи желите лошу срећу.

Уверење да никада не треба наздрављати са водом у чаши датира још из доба старих Грка: Ово сујеверје са учврсто и провлачи се кроз историју. Према грчкој митологији, мртви би увек пили из реке Лете у дубинама Подземља, како би заборавили свој прошли телесни живот. Као резултат ове приче, Грци би увек наздрављали мртвима чашама напуњеним водом да симболизују њихово путовање, преко реке, у Подземни свет.

Прочитајте још: ЖИВОТ НА СЕЛУ ЈЕ ЛЕП: Упознајте Небојшу (25) из Рајца који пркоси тренду одласка младих у градове! (ВИДЕО)

Као последица ове морбидне приче сматра се да је предлагање здравице некоме с водом слично као да сте му пожеели лошу срећу, а можда и смрти. Многи људи такође верују да наздрављајући водом желите и себи смрт, јер ова течност одражава ваш будући водени гроб.

Прочитајте још: Нада за УНАКАЖЕНА ЛИЦА војника - Маске Ане Колман Лад! (ФОТО/ВИДЕО)

Осим што ћете пожелети смрт драгом госту и себи, наздрављањем водом изазваћете бес богова. Наздрављање се увек сматрало жељом коју сте упутили боговима, нудећи им своје пиће док дижете чашу. Прослава уз чашу напуњену водом, досадно и неутрално пиће, није било цењено код богова, и свако ко би се усудио да наздрави овим пићем, доживео би трагичну судбину.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ   

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.