Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ИСТРАЖИВАЊА

Доручак код деце је најважнији оброк, а ево и зашто

Доручак је најважнији оброк у току дана, а поготову за децу

1608050674_dorucak-1.jpg
Фото: депоситпхотос
Oglas

Истраживања показују да деца која редовно доручкују имају боље памћење и много брже уче. У Србији петина деце не доручкује уопште.

Прочитајте још: Шта је ВАЖНИЈЕ од скупих играчака? БЕСПЛАТНО је, а много значи!

Истраживања која су спроведена више од тридесет година показују да доручак побољшава рад мозга и менталних функција, поготову код мале деце, и поред свега овога петина деце у Србији не доручкује.

 

 

Фото: деспоситос

Правилна исхрана не само да има улогу у унапређењу и очувању здравља већ је и научно потврђено да деца која доручкују показују боље резултате у учионици, боље памте, имају бољу концентрацију и постају креативнија. Истраживања откривају нам да преко 81 одсто испитане деце сваки дан доручкује, док 19 одсто прескаче доручак.

- Када деца прескоче доручак, постоји тенденција да се пропуштене хранљиве материје током остатка дана не надокнаде. Такође, у истраживањима примећујемо да деца која прескачу доручак касније у току дана чешће узимају маснију храну. Житарице су добра основа за уравнотежен доручак, који би уз то требало да садржи воће и млеко. Моје искуство, као неког ко је радио са децом, говори да ни све иновативне наставне стратегије на свету не могу да мотивишу дете које је гладно- објашњава докторка Јолен, нутрициониста.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas