Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЏИН ИЗ ГАНЕ: Овај човек има НЕВЕРОВАТНИХ 2,89м- носи ципеле направљене од гума, а и даље расте! (ФОТО)

У његовом селу, нису имали довољно велику справу за мерење

1672748743_Fb-printscreen-najvisi-covek.png
Пхото: Фацебоок принтсцреен/ ДаилyНеwс Уг
Oglas

Локална болница у северној Гани рекла је да је 29-годишњи Сулемани Абдул Самеду, током једног од недавних прегледа достигао висину од невероватних 2,89м.
Обзиром да би га ово мерење учинило највишим човеком на свету, постојала је једна препрека- сеоска клиника није могла да буде сигурна колико је овај мушкарац заиста висок, јер нису имали исправне мерне алате.


Пре неколико година му је дијагнсотикован ''гигантски раст'', те је младић отишао да утврди које га компликације
чекају у животу џина. Када су га замолили да стане усправно уз мерну шипку, шокирана медицинска сестра му је рекла:
- Порастао си више од скале! преноси ББЦ.

Прочитајте још: Жене, спремите се, Златан Ибрахимовић "запалио" Мајами: Како изгледа фудбалер у ПЕТОЈ ДЕЦЕНИЈИ (ФОТО)

Свима познатији по надимку Авуче, што у преводу значи ''Идемо'', био је запањен реакцијама које је проузроковао. Особље клинике није било спремно за овакав сценарио, па су се дежурне сестре и медицински радници окупили, не би ли решили мистерију одређивања његове висине. Неко је предложио, да пронађу мотку и да је користе као продужетак изнад мерног штапа, да би измерили његову висину- и тако су дошли до процене.

- Начин на који ме мере, не могу да кажем да је све савршено, признао је Авуче.

Овај џин, на стопалима носи натикаче, специјално прављене за њега- од аутомобилских гума и прохефтане од стране локалног мајстора, јер није могао да нађе одговарајуће ципеле.
Када је поновно измерен, уз помоћ мерне траке, и човека који се попео на столицу, дошло се до мере од 7 стопа и 4 инча (2,235м). Рекорд у висини за сада држи 40-годишњи Султан Косен, који живи у Турској, који је једва за једну стопу виши од Авучеа.

- Још увек растем. Ко зна, можда ћу једног дана и ја доћи до те висине, приметио је он.
- Свака три месеца, од четири, растем...ако ме нисте видели три или четири месеца, а видите ме, схватили бисте да сам се већ повећао, објашњава он.

Прочитајте још: Преминуо познати рели-возач и Јутјуб звезда: Велика трагедија на зимовању

Авуче је радио у месари, штедећи новац да би похађао часове у атуо-школи. Једног јутра пробудио се збуњен:
- Схватио сам да ми се језик проширио у устима до те мере, да нисам могао правилно да дишем, прича он. 

Затим је посетио локалну апотеку да узме лекове, међутим неколико дана касније схватио је да  су и други делови
тела почели да се повећавају. Када би породица и пријатељи из његовог села дошли у посету, сви би приметили ненормалан скок у расту, те су постепено схватили да се претвара у дива.
Када је почео да се надвија над свима, потражио је стручну помоћ, јер је раст донео друге компликације. Он има абдоминално закривљену кичму, један од специфичних симптома његовог стања- Марфанов синдром, генетски поремећај који утиче на везивно ткиво тела. То резултира абнормално дугим удовима. 
Озбиљније компликације укључују срчане мане. Доктори кажу да му је потребна хируршка процедура на мозгу, како би се зауставио раст. Он такође има озбиљних проблема са кожом на једној нози.

Прочитајте још: ПРИЈАТЕЉСТВО ЗА ЦЕО ЖИВОТ: ПАС И КРАВА који имају нераскидиву везу, као два зрна грашка у махуни (ВИДЕО/ФОТО)

Приоритет овог човека- дива, је прикупљање новца за лечење и здравствено осигурање, јер оно које има у Гани 
то не може покрити. Његови здраствени проблеми су га натерали да се врати у родно село из града, и одустане од снова да постане возач.
- Планирао сам да идем у ауто-школу, али чак и када померим седиште уназад, не могу да држим волан...не могу да испружим ногу, јер ће ми колено ударати у волан.

Ипак, Авуче не дозвољава да му све ово сломи дух. Он ужива велику популарност људи у селу, те често прилазе у жељи да се сликају са њим. Он одбија да га невоље обесхрабре, па каже да би једног дана волео да се ожени и има децу, али за сада жели прво да сес концентрише на побољшање свог здравља.

 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas