Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПУТОВАЊА

Готов "КОРОНА ПАСОШ" за путовања, а лако се добија

Од данас сви грађани Републике Србије могу преузети Дигитални зелени сертификат, односно потврду о извршеној вакцинацији против ковид-19 и резултатима различитих тестирања на заразну болест САРС-ЦоВ-2.

1620808661_Depositphotos_392314924_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Дигитални зелени сертификат представља обједињену потврду којом се доказује да ли сте примили вакцину против КОВИД-19 и да ли имате резултате тестирања на заразну болест САРС-ЦоВ-2.

Прочитајте још: Пала цена ПЦР теста: Све више аеродрома организује тестирање без чекања

Он представља потврду која је квалификовано електронски печатирана и као таква не може бити фалсификована нити злоупотребљена. Дигитални зелени сертификат, поред личних података - имена, презимена, ЈМБГ-а, пола и броја пасоша, садржи податке да ли је лице вакцинисано, број примљених доза, као и датум примања прве и друге дозе.

Сертификат садржи све податке о вирусу!

- Такође, овај сертификат садржи и резултате ПЦР, Антигенског и Серолошог теста - изјавио је др Михаило Јовановић, директор Канцеларије за ИТ и еУправу.

Да би се добио Дигитални зелени сертификат потребно је да грађани буду регистровани на Порталу еУправа, саопштила је та владина Канцеларија. Након пријаве и одабира услуге Дигитални залени сертификат приказује се опција Покрени услугу. Потребно је да, након покретања опције Покрени услугу, грађани провере своје податке, потврде имејл адресу и за пар минута Дигитални електронски сертификат стиже на одабрани имејл.

Упутство за регистровање налога на Порталу еУправа је доступно на сајту.

Прочитајте још: Професионални ПЛЕСАЧИ на САХРАНАМА - Погледајте "РАДОСТАН" испраћај у Гани! (ВИДЕО)

Очитавањем QR кода на Дигиталном зеленом сертификату добијају се следећи статуси: за вакцинацију зелена боја уколико је примљена прва и друга доза вакцине, односно прва доза код вакцине АстраЗенека; за резултате ПЦР и Антигенског теста зелена боја уколико су ови тестови урађени у последња 72 сата и уколико су негативни; за резултат Серолошког теста зелена боја уколико је урађен у последњих 6 месеци (за невакцинисане особе), односно два месеца (за вакцинисане особе) и уколико је ИгГ параметар позитиван.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ  

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas