· · Коментари: 0
ЕГЗОТИКА

Један АВОКАДО може да направи цео ручак

Постоји безброј рецепата за такосе, а свима је заједничко што могу да се филују оним што се нађе у фрижидер

AvokadoTakosi.jpg
Фото: А. М.

И најискусније домаћице некада немају идеју шта би могле да спреме за јело. Мексичка храна је изузетно укусна, а највећа предност је што може да се импровизује и убаци оно што се нађе у фрижидеру.

Прочитајте још: Могуће је! Направите ЋЕВАПЕ О ХЕЉДЕ, бићете сити, а смршаћете (Фото/Видео)

За такосе није потребно имати шпорет, јер ово јело може да се једе хладно. У радњи могу да се купе готови такоси од кукурузног брашно, али и да их веште домаћице направе. Такоси имају дужи рок трајања па су одлично решење за ситуацију када у кући нема хлеба.

Авокадо се очисти
Фото: А. М.

Вегетаријански такоси за две особе:

  • 1 авокадо
  • 1 парадајз
  • 6-8 такоса
  • шоља кукуруза
  • шоља црвеног пасуља
  • струк младог лука
  • зелена салата

Припрема:

Авокадо се очисти и изгњечи у здели, па се зачини маслиновим уљем, посоли и побибери. Да би авокадо био укуснији може да се дода лимун. Парадајз се очисти и исецка на коцкице.

Такоси се филују следећим редом: кашикицом се намаже авокадо, па се додају кукуруз, пасуљ, парадајз и на крају зелена салата.

Све мора да буде спремно Фото: А. М.

Прочитајте још: Један коморач, а две салате: Једноставна, а здрава храна уз коју губите килограме

Такоси могу да се напуне прженим пилећим месом, па чак и бифтеком. Засновни намаз авокадо може да се самеље са наном.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.