Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КОСА

Како да се изборите са СЕДИМ ВЛАСИМА и зашто оне настају? Ово је одговор!

Раст власи косе се догађа када фоликули длаке потисну старе ћелије на рачун стварања нових ћелија.

1610278341_Depositphotos_14435807_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Ово укључује три фазе – раст, престанак раста и одмор. Током периода одмора, коса достиже свој животни век и опада, а на њеном месту израста нови прамен. Боју косе производи меланин који стварају меланоцити.

Пигментација у коси, за разлику од коже, није континуирана. Коса се активно пигментира док је у фази раста.

Прочитајте још: Оне могу све! Шта мислите, ко обави 42 ЗАДАТКА током дана?

Пигментација се смањује у фази престанка раста и нема је у фази одмора. С годинама се количина пигмената који се убризгава у сваки прамен косе смањује, због чега она на крају поприма сребрнкасту боју.

Рано појављивање седе косе настаје услед следећих фактора:

ГЕНА – Преовладавајући фактор који одређује у којој ће доби ваша коса изгубити свој пигмент су гени. Нажалост добром делу људи ово се догађа и пре 20-те године живота.

Фото: Депозит

НЕДОСТАТАК МЕЛАНИНА  –  У великом броју случајева недостатак меланина је главни узрок седе косе. Производња меланина је повезана са одговарајућом исхраном и протеинским додацима.

Прочитајте још: МИЛИЦА зна највећу тајну живота: Рецепт за срећу и открива нама

ХОРМОНИ – Неравнотежа у хормонима може проузроковати преурањену појаву седих власи.

НЕДОСТАТАК ВИТАМИНА И МИНЕРАЛА - Гвожђе, Витамин Д и Б12 , као и селен важни су за превенцију седе косе.

СТРЕС – Емотивни стрес игра невероавтно важну улогу у задржавању природне боје косе. Оптерећење психолошким стресом врло често доводи до појаве седих власи у раној доби.

Прочитајте још: СУПЕРЖЕНА живи на ивици: Ево колико је опасно бити МУЛТИТАСКИНГ особа

ПРИРОДНИ НАЧИНИ БОРБЕ СА СЕДИМ ВЛАСИМА:

ИНДИЈСКИ ОГРОЗД И КОКОСОВО УЉЕ

Фото: Депозит

Индијски огрозд (амла) садржи у себи велику количину витамина Ц који је познати антиоксидант и има анти-аге предности, при чему помаже у ревитализацији пигмента у фоликулима косе. Кокосово уље продире кроз основу косе и смањује губитак протеина, што доводи до побољшања здравља косе.

Потребни састојци:

  • 3-5 индијских огрозда
  • 1 шоља кокосовог уља

Прочитајте још: Чест проблем: Како да се ослободите ураслих длака и имате неговану кожу

Поступак:

Скувати индијске огрозде у мањој посуди са шољом кокосовог уља. Припремљену мешавину чувати у стакленој теглици и користити при свакој употреби око две кашике. Умасирати у власиште косе и равномерно распоредити целом дужином. Након масаже темена од 15 минута, оставити да делује најмање 30 минута (може и преко ноћи). Испрати благим шампоном без сулфата. Препоручљиво коришћење 2-3 пута недељно.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas