Oglas
· · Komentari: 0
nega

Čest problem: Kako da se oslobodite uraslih dlaka i imate negovanu kožu

Bilo da za njihovo uklanjanje koristite brijač, vosak ili epilator, nesumnjivo je da s vremena na vreme primetite male crvene ili nešto tamnije kvržice na koži.

1610114780_Depositphotos_226049568_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

 Iako deluju poput bubuljica, one to nisu već je reč o uraslim dlačicama. One se mogu pojaviti na svim delovima tela – na licu, ispod pazuha, na nogama, pa čak (i nažalost) u području bikinija.

Pročitajte još: Neverovatno je šta sve utiče na stvaranje CELULITA? Stres jedan od faktora

Koža oko njih deluje grubo i one vas jednostavno izazivaju da ih pritisnete i iscedite. Međutim od ovog postupka bi trebalo da se uzdržite jer može dovesti do bakterijske infekcije. Kako se u tom slučaju boriti sa uraslim dlačicama i imati glatku i nežnu kožu duž tela?

Kako dolazi do pojave uraslih dlaka?

Koji je njihov uzrok?
Mrtva koža je glavni razlog pojave uralih dlačica. Ona uzrokuje začepljenje folikula na površini kože zbog čega dlačice ne uspejavu da se probiju kroz nju. Brijanja, depilacije voskom ili epilatorom takođe dovode do urastanja dlačica, jer se često dlačice uklanjanju u neželjenom smeru. Nošenje uske odeće može da bude uzrok uraslih dlačica naročito u letnjem periodu ili tokom vežbanja.

Urasle dlačice su one koje ne probijaju kožu već ostaju ispod površine i formiraju petlju. Zarobljena dlačica ispod kože deluje kao kvržica i nešto je tamnije boje od tona vaše kože. Inficirana urasla dlačica može veoma da svrbi i da bude ispunjena gnojem.

Piling može da pomogne!

Kako da se oslobodite uraslih dlačica?

Iskoristite toplu oblogu za otvaranje pora. Potopite čistu krpu u toplu vodu i stavite na mesto gde je prisutna urasla dlačica. Nežno kružnim pokretima tretirajte dato mesto. Ovo možete raditi dva puta dnevno kako bi otvorili pore i omogućili dlačici da izađe na površinu. Ovaj postupak će smanjiti šanse za upalom i bakterijskom infekcijom.

Pročitajte još: Sprečite suvoću ruku: Napravite kućni piling i vratite im hidriranost

Primenite piling na telu. Nanesite na vlažnu kožu kremu za tuširanje u vidu pilinga i blagim kružnim pokretima tretirate regiju sa uraslim dlačicama. Preporučljivo je da ovo ponavljate svaki drugi dan jer prečesti pilinzi mogu da iziritiraju kožu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas