Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
хормони

Како неговати кожу у МЕНОПАУЗИ: До којих промена долази

Менопауза не подразумева само изостанак менструације, већ и многе друге ствари. Валунзи, гојазност, промене расположења и проблеми са спавањем само су неке од њих.

1606561491_Depositphotos_108996512_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Хормонске промене утичу на цео организам, а кожа у менопаузи постаје истањена и сува.

Пад естрогена и прогестерона може довести до губитка колагена, па кожа постаје мање чврста и непријатно затегнута. Циркулација се успорава, влажност епитела смањује, а лице изгледа опуштено и беживотно.

Прочитајте још: ПОШТУЈЕТЕ ТЕЛО: Млада мајка открила зашто је задовољнија изгледом након порођаја (ФОТО)

Срећом, мале промене у нези помоћи ће вам да умањите прекомерну сувоћу повезану са менопаузом. Пад хормона је нешто што не можете избећи, али постоје навике које можете променити. Прекомерно прање лица, излагање екстремним температурама, па чак и обилно знојење негативно утичу на кожу. Слично важи и за поједине лекове.

Какве производе користити?
Потражите хидратантне препарате са састојцима који подстичу стварање колагена. Определите се за нежне формуле без агресивних супстанци. Шминку, вишак уља и осталу нечистоћу уклоните мицеларном водом која ће истовремено освежити и овлажити кожу.

Серум на бази воде идеалан је за јутро јер га кожа брже упија, док формула на бази уља траје мало дуже, што је чини погодном за ноћ.

Не заборавите на хидратантну крему. Потражите ону која је без мириса и садржи церамиде, глицерин и хијалуронску киселину. Ти састојци ће ојачати заштитну баријеру и спречити губитак влаге. Хијалуронска киселина ће задржати влагу и учинити кожу једром, док је витамин Ц антиоксиданс који ће подстаћи стварање колагена.

Прочитајте још: Правила наношења ПУДЕРА У КАМЕНУ: Шта треба да запамтимо?

Фото: Депосит

Не заборавите да користите УВ заштиту. Кожа током времена губи способност да се носи са оксидативним оштећењима која настају током излагања сунцу. Крема за сунчање потребна је не само лети, већ током целе године, кад год су дани ведри и сунчани.

Поред козметичких препарата, на изглед коже утичу и навике као што су пушење и конзумирање алкохола. Они су повезани са губитком колагена и могу довести до убрзаног старења коже. Оптималан унос воде и уравнотежена исхрана такође ће помоћи да кожа у менопаузи задржи блиставост и једрину.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas