Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
растанак

Како се опорављају жене, а како мушкарци након раскида везе? Коме је теже?

Свакако није лако.

1608631584_Depositphotos_228267942_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Ново истраживање Универзитета Бингхамтон у Њујроку показало је да се након раскида мушкарци и жене опорављају потпруно другачије. Жене осећају већи бол, а мушкарци пате дуже и теже превазилазе раскид.

Истраживачи су испитали готово 6.000 људи широм света, а тражили су од њих да оцене ниво бола након прекида везе. Жене су пријавиле виши ниво не само емоционалног, него и физичког бола, што заиста треба схватити озбиљно.

Прочитајте још: За ДЕВЕТ ДАНА може да вам се догоди НАЈВЕЋА ПРЕВАРА - ево о чему се ради

Студије су показале да се, кад осетимо емоционалну нелагоду и физички бол, активирају иста подручја мозга!

То кога жена бира за партнера укључује и одређени ризик за њену будућност, па постаје везана за особу коју изабере и губитак партнера доживљава као губитак потенцијала за будућност, појашњава Цраиг Морис, научни сарадник са Универзитета Бингхамтон и главни аутор студије.

Прочитајте још: Зашто неће да се жене? Ово је најпоузданији знак да вас НИКАДА неће запросити

Али, занимљиво је, притом, да, иако прекид везе теже погађа жене, мушкарци који су били укључени у студију, показују да су га теже преболели. Аутори студије заправо су утврдили да се многи мушкарци никад не опораве од раскида у потпуности, иако једноставно крену даље.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas